Meksikanske kjøttkaker med tilbehør – keto

Meksikanske kjøttkaker med tilbehør - keto

Hvorfor ikke prøve meksikanske kjøttkaker med tilbehør til middag en dag?

Det finnes utallige muligheter når man skal lage nordmenns favoritt, taco. De fleste lager den tradisjonelle varianten med stekt kjøttdeig tilsatt tacokrydder, men jeg like å variere litt.

I tillegg er det viktig for meg at maten ikke er ferdigprosessert, men lages fra bunnen av og med gode råvarer.

Jeg har flere varianter på sidene her og noen av dem finner du her:

  • Jeg har eget tacokrydder, som du kan finne her.
  • Min variant med helstekt taco kylling, finner du her.
  • Keto syltede jalapeño  finner du her.
  • Chips finner du her.

Denne gangen har jeg laget en kjøttkaker på vanlig kjøttdeig med masse herlige smaker av meksikansk krydder. Denne ble veldig god, om jeg skal tro min mann 🙂

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Her har du det ferdige resultatet.

Dette trenger du:

Kjøttkaker:

  • 1 pakker kjøttdeig, 14% (400g)
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 1 rød eller grønn chili, finhakket
  • 2ts spisskummen
  • 2ss rødløk, finhakket
  • 1ts salt
  • 1ts pepper
 
  • Guacomole:
  • 2 avokado
  • 1 fedd hvitløk
  • 2ts limesaft
  • 1ts salt 
  • 0,5ts svart pepper
  • 1ts spisskummen
  • 0,5ts rød chili (om du ønsker)

Tomatsalsa:

  • 1 boks Mutti hakkede tomater (400g)
  • 100g rødløk, finhakket
  • 2-3 fedd hvitløk, knust
  • 1 stor, rød chili, finhakket
  • 2ss fersk, rød papirka, finhakket
  • 1ts spisskummen
  • 1,5ts salt
  • 1 ts svart pepper
  • 1,5ss olivenolje

Tillegg:

  • Salat
  • Agurk
  • Seterrømme
  • Revet ost
  • Jalapeño  – gjerne hjemmelaget 🙂

Slik gjør du:

Kjøttkaker:

  1. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt sammen for hånd. Bruk gjerne en engangshanske. 
  2. Del deigen i 4 like store deler.
  3. Ha godt med smør i stekepannen. Stek på medium+ varme til de er gjennomstekt. La hvile.

Guacomole:

  1. Knus avokadoen med en gaffel. Tilsett lime, hvitløk og spisskummen. Pynt med fersk koriander

Tomatsalsa:

  1. Stek løk, hvitløk og chili i oljen til den er myk. Tilsett de andre ingrediensene.
  2. La koke i 10-15 minutter, til den er blitt tykk.
  3. smak til med mer krydder om du ønsker det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter