Meksikansk kyllingburger med tilbehør - keto
Hvorfor ikke prøve meksikansk kyllingburger med tilbehør til middag en dag? Det finnes utallige muligheter når man skal lage nordmenns favoritt, taco. De fleste lager den tradisjonelle varianten med stekt kjøttdeig tilsatt tacokrydder, men jeg like å variere litt.
Jeg har flere varianter på sidene her og noen av dem finner du her:
- Jeg har eget tacokrydder, som du kan finne her.
- Min variant med helstekt taco kylling, finner du her.
- Keto syltede jalapeño finner du her.
- Chips finner du her.
Denne gangen har jeg laget en hamburger på kyllingkjøttdeig med masse herlige smaker av meksikansk krydder. Denne ble veldig god, om jeg skal tro min mann 🙂
Dette trenger du:
Kyllinghamburger:
- 2 pakker kyllingkjøttdeig (800g)
- 2-3 fedd hvitløk, knust
- 1 stor, rød chili, finhakket
- 2ts spisskummen
- 1 ts løkpulver
- 2ts oregano
- 2ts limesaft
- 3ts salt
- 2 ts svart pepper
- 1,5ss olivenolje
- 100g revet ost
Guacomole:
- 2 avokado
- 1 fedd hvitløk
- 2ts limesaft
- 1ts salt
- 0,5ts svart pepper
- 1ts spisskummen
Tomatsalsa:
- 200g små tomater
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2ts rød chili, finhakket
- salt og pepper
- 1ts limesaft
- 1 neve koriander, finhakket
Ostechips:
- 100g revet ost
- chilipulver, spisskummen, sitronpepper, paprikapulver
Tillegg:
- Salat
- Agurk
- Seterrømme
- Revet ost
- Jalapeño – gjerne hjemmelaget 🙂
Slik gjør du:
Kyllinghamburger:
- Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt sammen for hånd. Bruk gjerne en engangshanske.
- Del deigen i 4 like store deler.
- Ha godt med smør i stekepannen. Stek på medium+ varme til de er gjennomstekt. La hvile.
Guacomole:
- Knus avokadoen med en gaffel. Tilsett lime, hvitløk, chili, spisskummen og tomat. Pynt med fersk koriander
Tomatsalsa:
- Del tomatene i terninger. Tilsett alt det andre og bland.
Ostechips:
- Fordel revet ost, ca 1ss på hver, på bakepapir. Krydre med det du liker. Stek 150 grader i ca 10 min. Avkjøl på rist.