Søk

Meksikansk chiliform med gratinert ost

Meksikansk chiliform med gratinert ost

Når du får lyst på meksikansk middag og du vil lage den fort og greit. Denne formen er laget med kjøttdeig og krydret med det jeg hadde for hånd. Det ble veldig godt. Anbefales til restemiddag eller lunsj dagen derpå også.

Man blir lett hekta, men den er veldig mettende!

Andre meksikanske oppskrifter finner du her

Denne retten kan fin oppbevares i kjøleskap i noen dager. Du kan også fryse den ned og varme den opp i for senere bruk.

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Ønsker du vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på.

Dette trenger du:

  • 600g kjøttdeig
  • 2ss olje
  • 1 liten løk, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød chili, skivet
  • 1 grønn chili, skivet
  • 2ss spiskummen
  • 1ts oregano
  • 2ts paprika
  • 2ts pepper
  • 1ts salt
  • 1ts chiliflakes
  • 3dl revet ost

Enkel guacomole:

  • 2 avokado
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • litt lime
  • chilipulver

Tomatsalsa:

  • cherrytomater
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 0,5 rød chili, finhakket
  • 1ss løk, finhakket
  • salt, pepper og limesaft
  • koriander til pynt

Tilbehør:

salat og rømme

Slik gjør du:

  1. Finhakk løk, chili og hvitløk og stek dette i litt olje til løken er myk.Meksikansk chiliform med gratinert ost
  2. Tilsett kjøttdeigen og stek denne slik at den for god farge.Meksikansk chiliform med gratinert ost
  3. Tilsett spisskummen, oregano, paprika, pepper og salt. Bland det godt inn.Meksikansk chiliform med gratinert ost
  4. Tilsett tomatene og stek 2 t min. Smak om den trenger med krydder.
  5. Hell alt i en ildfast form og ha over osten.Meksikansk chiliform med gratinert ost
  6. Stekes på 180 grader i 20-30 min. Eller til osten er gratinert.
    Meksikansk chiliform med gratinert ost
    Klar til servering

Guacomole:

  1. Knus avokadoen og tilsett de andre ingrediensene.

Tomatsalsa:

  1. Del opp tomater, knus hvitløk, kutt løk og chili og bland alt. Smak til med salt, pepper og litt limesaft. Pynt med fersk koriander.

Lag en salat og servèr med seterrømme, om ønskelig.

Pynt gjerne med frisk koriander.

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Ønsker du vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter