Marinert kyllingbryst på grillen med chili-aioli

Marinert kyllingbryst på grillen med chili-aioli

Noe av det enkleste du kan grille, er faktisk kyllingbryst. Med riktig marinering og god varme på grillen, vil de bli gode og saftige, samtidig som de får en fin stekeskorpe.

Tilbehøret kan være så mangt. Aioli, zatziki, salat, grillet aubergin og squash, hjemmelaget grillsaus, blomkålris eller f eks grillede, fylte sjampinjonger. For å nevne noe.

Her har jeg laget alt for mye kylling, men det er helt perfekt som rester.
Hva med kyllingsalat? Eller Cæsarsalat?

Marinaden lager jeg i en blender. Jeg bruker olje, soyasaus, chili, hvitløk, lime og de urtene jeg har tilgjengelig i hagen. Denne gangen fant jeg en bunt gressløk i fryseren som jeg blandet med noe fersk koriander.

Jeg marinere i en plastikkpose med ziplock

La kyllingen ligge i marinaden minimum 2 timer. Jeg lot den ligge over natten.

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Ønsker du vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på.

Dette trenger du:

  • 6 kyllingbryst
  • 1dl olivenolje
  • 0,5dl soyasaus
  • 1ss limesaft
  • 3 fedd hvitløk
  • 0,5stk rød chili
  • 1 håndfull gressløk
  • 0,5 potte fersk koriander
  • 1ts svart pepper

Grillet aubergin:

  • 0,5 stk aubergin
  • olje

Chiliaiioli:

  • 1 egg
  • 0,5ts dijonsennep
  • 1ts eplecideredikk
  • 0,5stk rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • litt salt og pepper
  • 1dl olivenolje

Blomkålris med grønnkål:

  • 1 pose blomkålris
  • 2ss olje
  • 1 fedd hvitløk
  • litt salt og pepper
  • 3 stilker grønnkål, finhakkede blader
  • 1 skvis lime

Slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør det glatt.
  2. Hell innholdet over i en pose med ziplock. Jeg bruker poser fra IKEA. 2,5l
  3. Ha kyllingbrystene i posen, lukk posen og bland godt. Sett i kjøleskapet. Den kan med fordel snus på noen ganger så all kyllingen for marinade på seg.
    Klar for grillen
  4. Grill på høy varme.

Grillet aubergin:

  1. Del auberginen i 0,5cm skiver og legg dem i en bolle. Hell over litt salt og la stå i 10 minutter.
  2. Skyll av saltet og ha i litt olje.
  3. Grill.
  4. Krydre med salt og pepper.

Chiliaiioli:

  1. Ha alle ingrediensene UNNTATT OLJEN i bollen og kjør de jevne med en stavmikser.
  2. La stavmikseren være i bollen og ha over litt av oljen. Kjør dette til det tykner litt. Tilsett resten av oljen i en tynn stråle mens du samtidig kjører stavmikseren.

Blomkålris med grønnkål:

  1. Skjær bladene av stilken til grønnkålen og finhakk denne.
  2. Varm en stekepanne med olje og tilsett alle ingrediensene. Stek til det er ferdig.

NYT et godt KETO måltid 🙂

Ønsker du vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på 🙂

Siste oppskrifter