Marinader til kylling
Det er jo ingen hemmelighet at grillet kyllingbryst ofte blir tørt og kjedelig. Med riktig marinade kan du endre dette til rene smaksbombene 🙂
Jeg bruker forskjellige blandinger av marinader alt ettersom hva jeg skal bruke den til. Alle marinadene egner seg til å grille og kyllingen blir alltid saftig og god, og med en god smak utenpå.
Jeg pleier å bruke en blender eller en stavmikser på marinaden. Da blir den jevn og tykk og legger seg fint rundt kjøttet på kyllingen.
Her kommer jeg med mine mest brukte marinader. Det viktige med marinader, er at de gir masse smak. Jeg bruker alltid grønne urter, noe som gjør at marinaden ofte virker veldig grønn, men veldig god 🙂
Som grunnregel bruker jeg 0,5dl soyasaus og 1dl olje.
Dette rekker til 1-1,5 kg kyllingbryst.
Dette trenger du:
Marinade med ingefær og lime:
- 0,5dl soyasaus
- 1dl olje, gjerne olivenolje
- 1ts svart pepper
- 1 rød chili
- 1ss fersk ingefær
- 0,25 lime, saften
- 3 hvitløk fedd
- 1 neve gressløk
- 4 roser persille
- 2ss basillikum
Slik gjør du:
- Hakk opp ingefær, hvitløk og chili. Finn fram urtene.
- Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til jevn konsistens.
- Hell det i en pose og tilsett kyllingen. Bland marinaden godt rundt kyllingen og la det ligge på benken i 1 time. Eventuelt kan du legge den i kjøleskap i 4 timer eller natten over.
Marinade med sweet chili og lime:
Dette trenger du:
- 0,5dl soyasaus
- 0,5dl sweet chili saus
- 1dl olje
- 1ts svart pepper
- 0,5 rød chili eller 1ts Sriracha saus
- 2ss fersk ingefær
- 0,25 lime, saften
- 3 hvitløk
- 3ss koriander (kan sløyfes)
Slik gjør du:
- Hakk opp ingefær, hvitløk og chili.
- Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til jevn konsistens.
- Hell det i en pose og tilsett kyllingen. Bland marinaden godt rundt kyllingen og la det ligge på benken i 1 time. Eventuelt kan du legge det i kjøleskap i 4 timer eller natten over.
Marinade med urter og hvitløk:
Denne passer bra til ovnsbakte poteter, kanari poteter eller bakt potet.
Dette trenger du:
- 0,5dl soyasaus
- 1dl olje
- 1ts svart pepper
- 2ts chiratcha saus
- 3 hvitløk
- basilikum
- oregano
- timian
- gressløk
Slik gjør du:
- Ha alt i blender og kjør til jevn konsistens.
- Hell det i en pose og tilsett kyllingen. Bland marinaden godt rundt kyllingen og la det ligge på benken i 1 time. Eventuelt kan du legge det i kjøleskap i 4 timer eller natten over.
Marinade til bruk på pizza:
De marinerte kyllingbitene legger jeg rå på pizzaen. Da er den akkurat ferdig stekt og veldig mør når pizzaen er ferdig stekt.
NB steker du i pizzagrill som bare tar 1-2 min å steke (blir gjerne 400+ grader), bør kyllingen freses litt i stekepannen først for å unngå at den er rå inni.
Kyllingen skal legges oppå osten. Den vil steke seg akkurat ferdig inni ovnen, og blir veldig mør og god.
Dette trenger du:
- 600 g kyllingbryst
- 2 fedd hvitløk
- 1,5 ts hot chilisaus (Sriracha sause)
- ELLER 1/2 fersk chili
- 0,5 dl soyasaus
- 0,5 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
- 1 ts svart pepper
- 1 ts oregano
Slik gjør du:
- Finn fram en bolle som er stor nok til kyllingen.
- Knus hvitløken og enten finhakk eller ta den gjennom en hvitløkspresse.
- Tilsett alle andre ingredienser og rør godt.
- Del kyllingen i fingertykke biter, 2-3 sm lange.
- Bland kyllingen i marinaden og la stå min 1,5 time. Den kan fint stå på benken.
Hvis du ikke skal bruke kyllingen før i morgen, kan den settes i kjøleskap og tas frem 1,5t før den skal brukes.