Lyst og luftig ketobrød
Da har datteren min (Camilla) og jeg eksperimentert litt mer med havrefiber og dette brødet er det beste hittil!
Og kun 1g karbohydrater på 100g!!!
Havrefiber består kun av fiber og ikke noe karbohydrater eller kalorier. Derfor passer det perfekt i ketobrød. Det har ikke gluten og må derfor holdes sammen av fiberhusk eller liknende.
Brødet er lett og luftig og egner seg godt som loff eller landbrød. Det vil passe perfekt til deilige rekesmørbrød en varm sommerkveld.
Havrefiber får du blant annet kjøpt på Tights.n
Dette trenger du:
- 1,5dl eggehviter
- 2 store egg (ca 1dl)
- 250g mozzarella, ferdig revet og romtemperert.
- 1dl Lite øl, jeg bruker Aas sin med 0,7 karb/100ml (evnt litt mer om deigen føles tørr)
- 2ss eddik
- 100g havrefiber
- 30g fiberhusk
- 3ts bakepulver
- 1ts tørrgjær
- 0,5ts Finesse Bakesukker (evnt tagatesse)
- 0,5ts salt
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader.
- Kjør egg, romtemperert mozzarella, øl og edikk med stavmikser eller blender til en jevn røre.
- Bland alle tørre ingredienser i en bakebolle.
- Hell det våte i det tørre og kjør alt godt sammen, gjerne med en kjøkkenmaskin. Juster med mer øl eller havrefiber om deigen er for tør eller våt. Den skal være litt klissete, men lett å forme.
- Form deigen til et brød og lag gjerne noen mønster med kniv på toppen
- Stekes midt i ovnen i ca 1 time.
- Avkjøles på rist.
2 kommentarer
Hei 🙂 Er det mulig å bruke vanlig ost istedenfor mozzarella? Vil gjerne lage det med en gang, men har bare vanlig gulost. Mvh Marthe
Hei Marthe,
Det burde gå fint 🙂