Søk

Lutefisk med aspargesbønnepuré og bacon

Lutefisk med aspargesbønnepuré og bacon

Når jeg lager lutefisk, beregner jeg  500g lutefisk pr person.

Lutefisk hører høsten til. Fra Oktober til slutten av Januar kan du få kjøpt lutefisk i butikken.
Lutefisk er en gammel tradisjon her i Norge. Det blir også spist lutefisk i Sverige og Finnland, samt i USA, der Skandinavere utvandret.

Det finnes flere måte å tilberede lutefisk på. Liker du at den er dissende, tar du på salt og setter den i ovnen direkte. Dette er ikke min måte å gjøre det på…
Når jeg lager lutefisk sørger jeg for at utvanningen er god, slik at fisken man spiser er fast og flaker seg godt.

I og med at dette skal være lavkarbo eller keto, velger jeg aspargesbønner i stedet for erter i puréen. Dette gir kun 3g karbohydrater/100g

Baconterningene steker jeg i en kjele med kaldpresset rapsolje. Eventuelt kan du steke de alene og heller tilsette smør før servering.

Mitt tilbehør til lutefisk, aspargesbønnepuré, baconterninger og dijon sennep.

Server gjerne på forvarmet tallerken. Sett de i ovnen på en rist under lutefisken 15 min før alt er ferdig.

Dette trenger du:

Lutefisk:

  • 2 kg lutefisk, delt i 6-8 cm biter
  • 1-2 dl grovsalt
  • litt grovkvernet pepper

Bacon:

  • 300g baconterninger eller kalkunbacon
  • 2 dl kaldpresset rapsolje

Aspargesbønnepurè:

  • 2 pakker frosne aspargesbønner
  • lettsaltet vann til koking
  • 2 ss smør
  • 1dl kremfløte
  • 1 ts svart pepper
  • salt
  • muskat

 

Slik gjør du:

Lutefisk:

  1. Fordel bitene med lutefisk i en ildfast form som er stor nok. Bruker du en ovnspanne, kan du dekke bunnen med aluminiumsfolie for å slippe så mye oppvask.
  2. Fordel grovsalt over alle fiskestykkene og la den ligge og hvile i 1 time.
  3. Hell av alt vannet i bunnen av formen. Skyll fiskebitene, skyll formen fri for salt, og legg bitene tilbake i formen.
  4. Sett ovnen på 200 grader.
  5. Salt fisken forsiktig og ha på så mye svart pepper du ønsker. Dekk formen med aluminiumsfolie.
  6. Sett formen i ovnen, og stek fisken i 30-40 minutter. Følg med mot slutten. Den er ferdig når den flaker seg.

Aspargesbønnepurè:

  1. Kok aspargesbønnene etter anvisning på pakken. Hell av vannet og ha i de andre ingrediensene. Kjør alt i stavmikser eller en blender.

Bacon:

  1. Ha bacon i en kjele sammen med oljen og var varm denne på middels varme. Det tar 10-15 minutter før den er ferdig.

Servèr gjerne på varme tallerkner. Sett tallerknene inn nederst i ovnen de siste 15 minuttene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter