Lutefisk med aspargesbønnepuré og bacon

Lutefisk med aspargesbønnepuré og bacon

Når jeg lager lutefisk, beregner jeg  500g lutefisk pr person.

Lutefisk hører høsten til. Fra Oktober til slutten av Januar kan du få kjøpt lutefisk i butikken.
Lutefisk er en gammel tradisjon her i Norge. Det blir også spist lutefisk i Sverige og Finnland, samt i USA, der Skandinavere utvandret.

Det finnes flere måte å tilberede lutefisk på. Liker du at den er dissende, tar du på salt og setter den i ovnen direkte. Dette er ikke min måte å gjøre det på…
Når jeg lager lutefisk sørger jeg for at utvanningen er god, slik at fisken man spiser er fast og flaker seg godt.

I og med at dette skal være lavkarbo eller keto, velger jeg aspargesbønner i stedet for erter i puréen. Dette gir kun 3g karbohydrater/100g

Baconterningene steker jeg i en kjele med kaldpresset rapsolje. Eventuelt kan du steke de alene og heller tilsette smør før servering.

Mitt tilbehør til lutefisk, aspargesbønnepuré, baconterninger og dijon sennep.

Server gjerne på forvarmet tallerken. Sett de i ovnen på en rist under lutefisken 15 min før alt er ferdig.

Bli medlem for å lese videre

For å lese mer og få tilgang til flere hundre oppskrifter samt andre fordeler.

eller

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter

Skroll til toppen