Lavkarbo scones med sesammel og solsikkekjerner

Lavkarbo scones med sesammel og solsikkekjerner

Her kommer en oppskrift på scones.

Kun 2 karbohydrater/100g

Scones er opprinnelig fra England og lages av hvetemel. Siden jeg prøver å ikke lage mat med mye karbohydrater, blir dette helt feil for meg. Jeg har derfor funnet ut at jeg fint kan erstatte hvetemel med sesammel når jeg skal lage scones. Det jeg trenger i tillegg da, er fiberhusk for å holde deigen sammen.

Jeg har forsøkt å lage scones ved bare å tilsette cottage cheese, men da synes jeg den fort blir litt rar, siden klumpene med cottage cheese synes gode i de stekte sconsene.

Derfor har jeg begynt å bruke stavmikser for å lage en jevnere røre. Da blir resultatet kjemebra! Saftige og veldig god smak!

Næringsinnhold pr 100g:

Kalorier: 224
Protein: 15
Karbohydrat: 2
Fett: 16
Fiber: 9

Dette trenger du:

  • 250 g cottage cheese, ikke fettredusert (1 boks)
  • 3 store egg, eller 4 middels
  • 85 g smeltet smør
  • 2-2,5 dl vann
  • 170 g sesammel fra Sukrin
  • 60 g fiberhusk
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 85 g solsikkefrø
 

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Smelt smøret og la det avkjøle litt.
  3. Ha egg og cottage cheese i en bakebolle og bruk en stavmikser til å kjøre den jevn.
  4. Tilsett smør og vann.
  5. Bland det tørre i en liten bolle og ha i det våte.
  6. Rør sammen for hånd med en slikkepott eller bruk en håndmikser. Røren skal være litt klissete.
  7. La hvile i 3-5  minutter. Røren skal fremdeles være så klissete at den henger fast i fingrene. 
  8. Ha litt olje på hendene og form boller med topp som du setter på et bakepapirkledt brett. Ikke klem bollene flate!
  9. Stekes 20-25 minutter i midten av ovnen.

Kan oppbevares i en pose i kjøleskapet 4-5 dager. Eller frys de ned og varm opp etter vbehov.