Langtidskokt lammeskank med sellerirotpurè keto

Langtidskokt lammeskank med sellerirotpurè keto

Lammeskank kan bli SÅ GODT, spesielt om du tilbereder den riktig.

Her har jeg stekt den på alle sider først, tatt den opp, stekt grønnsakene (som lager deler av kraften) og tilsatt tomater og Lite øl med 3,5 karb/ boks.

Gulerøttene er snacks og inneholder 4,6 karbs, stangselleri 1,3 karbs og løken 5,7 karbs. Disse er for å lage kraften og skal IKKE spises senere, så da går dette bra på keto 🙂

Dette kan se ut som en vanskelig oppskrift, men det er det ikke!! Det meste av tiden du bruker, er når den skal koke, og det klare den jo fint alene 🙂

Sausen kokes ned slik at smakene blir konsentrerte. Til slutt pisker jeg inn litt kaldt meierismør. (når kjelen er tatt av varmen og ikke bobler lenger)

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.

Dette trenger du:

Lammet:

  • 4 lammeskanker
  • salt og pepper
  • 3ss olje
  • 1ss meierismør
  • 100g stangselleri
  • 100g snacks gulerot
  • 100g gul løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 boks Mutti knuste tomater (400g)
  • 1 boks Aas Lite øl (5dl)
  • 2ss fond, gjerne vilt eller oksefond
  • 2-3 kvister rosemarin

Sellerirotpurè:

  • 300g sellerirot, i terninger
  • 50g parmesan
  • 0,5dl kremfløte
  • 2ss aiiolimajones (majones, 1 fedd knust hvitløk, salt og pepper)
  • salt og pepper

Saus:

  • Kraft fra kjøttet
  • 50g meierismør, i treninger

Slik gjør du:

Lammet:

  1. Ha godt med salt og pepper på alle sidene av lammet.
  2. Stek den i olje og smør på alle sider i en kjele. Ta den ut og la hvile på en tallerken.
  3. Bruk rester av oljen og stek gulerot, løk, hvitløk og stangselleri i 10 minutter.
    Langtidskokt lammeskank med sellerirotpurè keto
    Stek grønnsakene i olje og smør
  4. Tilsett lammeskankene og hell tomater og øl over. Hvis skankene ikke er dekket hell vann til det dekker skankene.
    Langtidskokt lammeskank med sellerirotpurè keto
    Klar til noen timers koking
  5. Ha på fond og pepper.
  6. Kok på svak varme i 3-4 timer.
  7. Ta skankene ut av kjelen og sett de i en ildfast form i ovnen på 70 grader. La stå til sausen er ferdig.

Sausen:

  1. Kok inn sausen til under halv mengde. Sil den. Når du mener den har kokt inn nok, tar du kjelen av varmen og pisker inn smøret.

Selerirotpurè:

  1. Kok sellerirot i vann til den er mør. Hell av vannet og damp den i 5 minutter. Tilsett fløte og parmesan og smak til med salt og pepper.
  2. Til slutt rører du inn aiiolimajonesen.

Serveres med en gang 🙂

Langtidskokt lammeskank med sellerirotpurè keto

NYT et godt KETO måltid 🙂

Ønsker du vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på

Siste oppskrifter