Søk

Langtidsgrillet tomahawk steak med kantarellsaus alla Ketotone

Langtidsgrillet tomahawk steak med kantarellsaus alla Ketotone

Tomahawk er rett og slett en entrecotè med ben. Det er ikke så ofte man får tak i dette, men rett over grensa, Sverige, har de dette i ferskdisken. Spør etter det neste gang du er på Harrytur.

Jeg har også sett dette på Coop OBS.

Det blir nesten en kuriositet når man nesten ikke får tak i dette i Norge. Mulig noen slaktere har, men prisen er jo dertil….

Personlig er jeg ikke så glad i entrecotè, men denne, som er grillet over svak, indirekte varme over flere timer, elsker jeg!

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Jeg har alltid på lager 🙂

Her har du det ferdige resultatet.

Dette trenger du:

  • 1 stk tomahawk, ca 1 kg inkl ben
  • salt og pepper
  • olje

Saus:

  • 200g kantareller eller annen sopp
  • salt og pepper og smør
  • 2dl fløte
  • 1ts kantarellfond (kan erstattes med annen fond alla okse eller kalv)
  • 2ts soyasaus

Tomater:

  • 1 fedd hvitløk
  • 100 g cherrytomater
  • 1 kvast timian
  • 1ss smør

Løk:

  • 100g sjarlottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2ss smør
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Start med å ha olje, salt og pepper på hele kjøttet.
  2. Varm opp grillen til 80-90 grader.
  3. Grill på indirekte grill i ca 1,5 t. Snu på kjøttet 3-4 ganger på denne tiden.
  4. Ta kjøttet over på en tallerken og la den kjøle seg ned.
  5. Kraften som ligger på tallerkenen, tar du vare på. Den skal helles i sausen.
  6. Øk varmen til full spiker og grill kjøttet raskt på begge sider. (2-4 min på hver side, avhengig av hvor varm du får grillen)
  7. Ta kjøttet av grillen og legg det tilbake på en tallerken og la hvile 5-10 min. 
  8. Kraften som ligger på tallerkenen, heller du i sausen.

Saus:

  1. Stek kantareller i smør og smak til med salt og pepper når de er klare.
  2. Tilsett fløte og kantarellfond. (om du ikke har, bruk oksefond, kalvefond eller litt soyasaus)
  3. Kok inn sausen til ønsket tykkelse.
  4. Smak til med evnt litt soyasaus.
  5. Hell over kraften fra kjøttet og kok opp.

Løk:

  1. Rensk løk, del de aller største i to.
  2. Rens hvitløk og finhakk.
  3. Smelt smør i en gryte og tilsett løk og hvitløk. Sett på lokk og la småsteke i ca 10 min. Rør av og til.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Når løken har falt sammen, skrur du ned varmen til mininum i vente på servering.

Tomat:

  1. Smelt smør i en liten stekepanne og tilsett tomater, hvitløk og en kvast timian.
  2. Stek tomatene til de har sprukket i skinnet og det komme saft ut av dem.
  3. Skru opp varmen og damp vekk kraften. Smak til med salt og pepper.

Nyt et godt ketomåltid!

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter