Lammebog på grillen med ferske urter
Her i familien simpelthen elsker vi lam. Vi serverer lam hele året. I sommerhalvåret går det mye i grillet lam av alle slag. I år har jeg til og med tenkt å lage helgrillet lam. Den kommer jeg tilbake til etter hvert.
For meg er krydringen av lammet vesentlig for et godt resultat. Spesielt salt er viktig. Lam har en tendens til å smake for lite salt når det er ferdig.
Derfor: ikke vær redd for salt!!
Her har jeg laget en type marinade som passer veldig godt til grillet lam. Kan også fint pensles på lammekoteletter etc.
Som tilbehør brukte jeg en god salat med oliven og feta og rester av marinaden som dressing.
Du kan også lage en zatziki.

Dette trenger du:
- 1 lammebog på 1,5kg
- 1 bunt pladpersille
- 1 bunt rosemarin
- 3 gode fedd hvitløk
- 1,5dl olivenolje
- 2ts salt
- 2 ts pepper
- Ekstra salt på bogen før steking (salt blir borte når man steker)
Slik gjør du:
- Del hvitløk i små biter.
- Ha alt i en mikser eller foodprocessor og kjør til den jevn masse.
- Pensle bogen rikelig på alle og la de ligge i en form i ca 1 time, gjerne lenger.
Ferdi penslet og klar til å marinere litt før grilling. - Sett på grillen med alle plussene på. Når grillen er varm, slå av det midterste blusset. Forsøk å hold grillen på da 200 grader.
- Grill i en ildfast form eller et aluminiumsbrett. Først 15-20 minutter på undersiden. Snu den og grill 15-20 minutter på andre siden.
- Fortsett å snu den med jevne mellomrom.
- Er ferdig grillet etter ca 1,5t
Saftig og god på grillen. - Serveres med en god salat og litt zatziki til.
Klar, ferdig, spis 🙂