Lam indrefilet med kantarell-og sellerirotstuing

Lam indrefilet med kantarell-og sellerirotstuing

I dag er det Valentines Day og lam indrefilet med kantarell-og sellerirotstuing vil jeg definere som god nok mat på en slik dag.

Jeg elsker å finne på nye retter. Når man lever ketogent, må man være kreativ. 

Dette ble en rett som er helt keto, og med utrolig gode smakskombinasjoner. Det er så klar litt karbohydrater i tomater og sellerirot, men ikke nok til å sette deg ut av ketose.

Jeg håper du blir like forelsket i denne rette som vi ble <3

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Dette trenger du:

Lam:

  • ca 500g indrefilet av lam
  • 2ss smør
  • 1ss olje
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stilker rosemarin
  • salt og pepper

Kantarell-og sellerirotgrateng:

  • 300g ferske kanareller
  • 150g  sellerirot
  • salt og pepper
  • 2dl fløte
  • 1ts dijon sennep
  • 50g parmasan

Tomater:

  • 150g små tomater
  • 1ss olivenolje
  • salt og pepper
  • noen kvaster rosemarin
  • 2ss parmesan

Grønnkålcrisp:

  • 2 blader grønnkål
  • 1ss olivenlije
  • salt og pepper

Slik gjør du:

Lam:

  1. Tørk indrefiletene med kjøkkenpapir. Legg de på en tallerken og ha salt og pepper på begge sider.
  2. Knus hvitløken flat.
  3. Varm en stekepanne med smør og olje og stek hvitløk og rosemarin litt til du kjenner aromaen. Øk temperaturen og stek lammet til det er ferdig.
  4. Legg lammet på en tallerken og hold det varmt i ovnen på 70 grader

Tomater:

  1. Ha tomatene i en liten form og  bland inn olje, salt og pepper. Ha evnt litt rosemarin på. Stekes på 220 grader i 30 minutter.

Kantrell-og sellerirotgrateng:

  1. Når du har stekt ferdig lammet, tar du ut hvitløk og rosemarin, tilsetter litt mer olje og steker kantarellene på høy varme  til vannet har fordampet.
  2. Sellerirot deles opp i maks 1x1cm terninger.
  3. Tilsett sellerirot og stek videre. Smak til med salt og pepper. Vær litt forsiktig med salt, da det skal parmesan i til slutt og den gir mer salt til gratengen.
  4. Når selleriroten er mør, har du i fløte og dijonsennep og rører godt rundt. Ha i parmesan helt til slutt.

Grønnkålcrisp:

  1. Skyll grønnkålen og del den opp i små biter. Tørk den med kjøkkenpapir og ha den over i en  bolle. Tilsett olje, salt og pepper.
  2. Fordel den over et bakepapir og stek den på 180 grader i 5-10 minutter. FØLG MED, den blir fort for stekt!
  3. Ta den ut og hell den over på et  kjøkkenpapir fram til du skal servere.

Server på en tallerken. Stuing nederst med lam over og tomater og crisp langs kantene.

 

Bon apetit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter