Lam i form med gode grønnsaker - keto
Nå er det sesong for lam. Det selges fårikål kjøtt i alle butikker. Vi spiser mye lam på høsten og kjøper gjerne inn og fryser ned så vi kan lage middager utover vinteren også.
Det er jo veldig fokus på fårikål, men dette kjøttet kan fint brukes i andre retter også. Jeg lager ofte bare ovnestekt med en god salat til.
I denne retten her, ligger det masse gode grønnsaker i bunn som tar opp kraften fra lammet. Skjær gjerne grønnsakene i litt gode biter. Da blir de ikke overstekt.
Vi liker en god stekeskorpe på kjøttet, og steker dette i en god og varm ovn.
Du kan bruke de grønnsakene du liker best, men fokusèr på de med minst karbohydrater, f eks:
- sellerirot
- stangselleri
- spisskål
- purre
- brokkoli
- blomkål
- rosenkål
- spinat
- grønnkål
- squash
Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.
Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no
Dette trenger du:
- ca 1 kg lam av fårikålkkjøtt eller bog
- salt og pepper
- 100g sellerirot
- 1 liten gulerot
- 0,5 purre
- 100g spisskål
- 3 sjampinjong
- squash
- brokkoli
- 3 fedd hvitløk
- en neve med ferske urter, rosemarin, timian, oregano etc
- evnt da tørket urter
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader varmluft.
- Del opp alle grønnsakene i store biter. Sopp i båter, hvitløk i skiver.
- Bland inn urter, salt og pepper. Ha over 2ss god olje.
- Legg kjøttet med fettsiden opp oppå sengen av grønnsaker. Ha på salt, pepper og 2ss god olje.
- Stekes midt i ovnen på 200 grader varmluft i 50-60 min. Da får kjøttet en fin stekeskorpe.