Søk

Kylling overlår stekt i urter med fløtesaus

Kylling overlår stekt i urter med fløtesaus

En rett laget på kylling overlår med skinn, krydret til det perfekte med hvitløk, korianderpulver, pepper og løkpulver. 

Det fine med å lage en alt-ett-rett, er at du fint kan lage mye og har rester til middag en annen dag, ELLER ta med som lunsj dagen etter. Eller til flere dager. Denne smaker faktisk så godt at det er en glede å spise rester 🙂

I denne retten steker jeg kylling overlårene på skinnsiden først i litt kokosolje, så steker jeg de på andre siden og legger de til side mens jeg gjør klart sausen. De kan fint være litt rå inni, for de skal i sausen og gjennomvarmes likevel.

Har du rester av grønnsaker, kan dette brukes her. For eksempel stilken til brokkoli og blomkål i terninger eller skiver.

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Dette trenger du:

  • 2 pakker Prior kyllinglår med skinn, 1200g
  • salt, pepper korianderpulver, paprikapulver, hvitløkspulver og løkpulver
  • 2ss kokosolje olje til steking
  • 300g rester av brokkoli, blomkål eller asparges, i terninger
  • 100g rødløk i skiver1ts chili flakes
  • 1 pakke Tine kremost, jeg brukte naturell her
  • 2dl kremfløte
  • 1 neve finhakkede urter, jeg brukte oregano, sitronmelisse og estragon

Slik gjør du:

  1. Krydre skinnsiden og undersiden av lårene med krydderblandingen.
  2. Ha kokololje i stekepannen og stek kyllingen på hver side, først med skinnsiden ned i ca 4 min . Den skal være crispy på skinnet. Stek den på andre siden til den får farge. Her må du nok steke litt og litt. Legg alt på en tallerken.
  3. Fortsett i samme stekepanne (uten å skifte ut oljen)  og stek løk til den blir myk. Ha i grønnsakene og stek noen minutter.
  4. Tilsett urter, chili flakes fløte og kremost og rør dette til en saus.
  5. Legg tilbake kyllingbitene i stekepannen og sett på lokk. La koke i 20 minutter på svak varme.

Serveres som den er, eller med litt salat til. Pynt gjerne med litt urter.

Tips: blir det mye kraft igjen, kan denne brukes som grunnlag for en god suppe. Kok den opp, tilsett det du vil og nyt 🙂

Kylling overlår stekt i urter med fløtesaus

NYT et godt KETO måltid 🙂

Ønsker du vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter