Søk

Kylling i kremet saus med sitron og hvitløk

Kylling i kremet saus med sitron og hvitløk

Jeg liker godt å bruke kylling overlår når jeg skal lage middag. Disse blir veldig saftige og skinnet blir spøtt. Jeg varierer mye med hvordan jeg lager sausen og hvilke krydder jeg vil ha i.

Her er det ikke en form i ovnen men alt er stekt i stekepannen. 

Jeg anbefaler blomkålris og en liten salat som tilbehør her, men det er valgfritt 🙂

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.

Dette trenger du:

  • 2 pakker Prior kyllinglår med skinn, 1200g
  • salt, pepper korianderpulver, revet skall av sitron, timian
  • olje til steking
  • 1 bunt grønn asparges
  • 4 fedd hvitløk, finhakkes
  • 2dl kremfløte
  • 100g parmesan, rives
  • 1ts soyasaus
  • 1-2ts sitronsaft
  • smak til med salt og pepper

Blomkålris:

  • 1 pakke blomkålris
  • 1ss olje til steking
  • krydder etter ønske
  • noen dråper sitron før servering

Slik gjør du:

  1. Krydre skinnsiden og undersiden av lårene med krydderblandingen.
  2. Stek kyllingen på hver side, først med skinnsiden ned i ca 4 min . Den skal være crispy på skinnet. Stek den på andre siden til den får farge. Her må du nok steke litt og litt.
    Kylling i kremet saus med sitron og hvitløk
    Slik skal den se ut på skinnsiden
  3. I mellomtiden gjør du klar asparges. Knekk av den nederste 3-4 cm av hver asparges.
  4. Ta kyllingen ut av stekepannen og tilsett litt mer olje. Stek hvitløken i 1 minutt.
  5. Tilsett fløte, parmesan, sitronsaft og soyasaus og kok opp.
  6. Legg kyllingen tilbake i stekepannen og kok dette i 10 minutter eller til kyllingen er ferdig og ikke rå inni. Det skal bare så vidt koke.
  7. Legg asparges inni mellom kyllingen og kok i 4 minutter til.

Blomkålris:

  1. Stek den i 3-4 minutter i oljen.
  2. Krydre den opp og server.

Serveres med litt salat eller en blomkålris. Pynt gjerne med litt urter.

NYT et godt KETO måltid 🙂

Ønsker du vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter