Kylling i kremet saus med artisjokker og spinat
Mange mener at kyllingbryst ofte blir tørt når man steker dem. Jeg har ikke den erfaringen. Til og med når du steker dem i ovnen, som i denne oppskriften, blir kyllingen saftig og god.
Det fine med å lage en ovnsbakt rett, er at du fint kan lage mye og har rester til middag en annen dag, ELLER ta med som lunsj dagen etter. Eller til flere dager. Denne smaker faktisk så godt at det er en glede å spise rester 🙂
I denne retten deler jeg kyllingbrystene på langs, så jeg får 2 relativt like tykke deler. Så krydrer jeg dem og steker dem i olje på begge sider. Bare så de får litt stekeskorpe. De kan fint være litt rå inni, for de skal i ovnen og ferdigstekes likevel.
Har du rester av grønnsaker, kan dette brukes her. For eksempel stilken til brokkoli og blomkål i terninger eller skiver.
Artiskokkene har 5g karbohydrat pr 100g så helt keto disse også.
Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.
Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.
Dette trenger du:
- 1 pakke kyllingfilet, ca 6 bryst
- salt, pepper og chilipulver
- olje til steking
- 0,5 glass artisjokk, rives litt fra hverandre (kan sløyfes)
- 300g rester av brokkoli, blomkål eller asparges, i terninger
- 100g vårløk eller purre, skjæres i 1cm biter
- 4-5 små cherrytomater, deles i 4
- 2 fedd hvitløk, finhakkes
- 1 pakke spinat, (om du bruker frossen, må denne tines og klemmes ut væske)
- 100g parmesan, rives
- 1 pakke fersk mozarella, deles i skiver
- 2dl kremfløte
- 100g gul ost, revet
Slik gjør du:
- Skjær «indrefileten» av kyllingbrystet og del kyllingbrystet i 2. Krydre med salt, pepper og chilipulver.
- Stek kyllingen på hver side og legg den over på en tallerken. Her må du nok steke litt og litt.
- Gjør klar alle de andre ingrediensene.
- Ha litt olje i en form på ca 20x25cm og fordel halvparten av kyllingen i denne.
- Fordel spinat, tomat, purre, brokkoli og hvitløk over. Ha også over parmesan.
- Ha et nytt lag med kylling over og hell over fløten.
- Legg en skive mozarella på hver kyllingbit.
- Stekes på 220 grader midt i ovnen i 20 minutter. Ha over den revne osten og stek i 20 min til.
Serveres som den er, eller med litt salat til. Pynt gjerne med litt urter.
Tips: blir det mye kraft igjen, kan denne brukes som grunnlag for en god suppe. Kok den opp, tilsett det du vil og nyt 🙂
NYT et godt KETO måltid 🙂
Ønsker du vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på