Kylling i form med fløte og feta – keto

Her har du en kyllingform som garantert er keto, og smaker utrolig godt. I en travel hverdag er det greit å ikke måtte stå over grytene lenge. Denne retten tar maks 30 minutter i ovnen og du vil komme til å elske den!

PS kalorier for 3 personer (875 pr person)

Hva med å lage ovnstekt lårkylling med feta og fløtesaus i dag?

Dette trenger du:

Kyllingform:

  • 600g kylling overlår uten skinn
  • 2ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 200g Apetina feta
  • 2,5dl kremfløte
  • 1ts kyllingfond
  • 1 stor fedd hvitløk, finhakket
  • 1 god neve basilikum, finhakket

Blomkålris:

  • 400g blomkål
  • 1 ss kokosolje
  • salt og pepper

Asparges:

  • 1 pk asparges
  • 1ss olje
  • 15g parmesan

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 220 grader.
  2. Hell olivenolje i en form og ha i kyllingen. bland denne inn i oljen. Salte og peppre på oversiden.
  3. Fordel feta over kyllingen.
  4. Bland fløte, kyllingfond og hvitløk og hell dette over kyllingen.
  5. Ha basilikum på toppen og sett formen inn i midterste rille.
    Klar for ovnen
  6. Stekes i 30 min. Ta ut et lår og sjekk om det er ferdig ved å dele det i 2.
  7. I mellomtiden river du blomkål og steker denne i 1ss olje, gjerne kokosolje. Salte og peppre litt.
    Blomkålris
  8. Knekk av enden av hver asparges. Stek dem i litt olje i stekepannen, ca 3-4 minutter. Ha revet parmesan over.

Siste oppskrifter