Her har du en kyllingform som garantert er keto, og smaker utrolig godt. I en travel hverdag er det greit å ikke måtte stå over grytene lenge. Denne retten tar maks 30 minutter i ovnen og du vil komme til å elske den!
PS kalorier for 3 personer (875 pr person)
Hva med å lage ovnstekt lårkylling med feta og fløtesaus i dag?
Dette trenger du:
Kyllingform:
- 600g kylling overlår uten skinn
- 2ss olivenolje
- salt og pepper
- 200g Apetina feta
- 2,5dl kremfløte
- 1ts kyllingfond
- 1 stor fedd hvitløk, finhakket
- 1 god neve basilikum, finhakket
Blomkålris:
- 400g blomkål
- 1 ss kokosolje
- salt og pepper
Asparges:
- 1 pk asparges
- 1ss olje
- 15g parmesan
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 220 grader.
- Hell olivenolje i en form og ha i kyllingen. bland denne inn i oljen. Salte og peppre på oversiden.
- Fordel feta over kyllingen.
- Bland fløte, kyllingfond og hvitløk og hell dette over kyllingen.
- Ha basilikum på toppen og sett formen inn i midterste rille.
- Stekes i 30 min. Ta ut et lår og sjekk om det er ferdig ved å dele det i 2.
- I mellomtiden river du blomkål og steker denne i 1ss olje, gjerne kokosolje. Salte og peppre litt.
- Knekk av enden av hver asparges. Stek dem i litt olje i stekepannen, ca 3-4 minutter. Ha revet parmesan over.