Søk

Kremet blåskjellsuppe med chili og koriander

Kremet blåskjellsuppe med chili og koriander

Blåskjell er ikke noe jeg bruker mye, men når jeg først skal lage noe, blir det ofte en suppe. Dette er en velsmakende suppe. Ikke for sterk, men chilien lager en litt varm følelse.

Man skal være forsiktig når man koker dem, da de for blir innskrumpet og gummi i konsistensen.
Du kan være heldig å finne steder du kan plukke blåskjell selv. Sjekk da blåskjellvarsel for å finne ut om der spiselige i det området du har plukket dem.

For å være på den sikre siden, kan du kjøpe disse i et nett i butikken. Husk å ta de ut av posen de pakkes inn i når du kommer hjem. Dette er levende dyr og må få puste. Ha de over i en bolle og sett de kjølig.

Jeg har brukt en prosecco med <3g restsukker som jeg damper blåskjellene i.

Du kan dampe dem i god tid før du skal bruke dem og rense dem og sette i kjøleskapet. Da legger du dem kalde i suppetallerkenen og heller suppen over.

Det er kun 8g karbohydrater pr person!!

Dette er en perfekt forrett når du har gjester. Du vil garantert få mange gode ord for nydelig mat!!

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.

Dette trenger du:

  • 1 nett blåskjell
  • 2dl prosecco
  • 2ss olje
  • 200g fennikel, i små terninger
  • 1-2 sjarlottløk, i tynne skiver
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 1 rød chili, i tynne skiver
  • 1ts soyasaus
  • kraften fra damping av blåskjell
  • 2dl kremfløte
  • salt
  • pepper
  • 2ss finhakket koriander
  • koriander til pynt

Slik gjør du:

Blåskjellene:

Disse kan du dampe på forhånd. Rense de og sette de kjølig.

  1. Ta blåskjellene ut av nettet, vask og skrubb de utenpå. Om det er noe skjegg som sitter fast, forøk å ta det bort. Alle knuste kastes.
  2. Hvis det er noen åpne skjell, kakk de i bordet. Lukker de seg, kan de brukes.
  3. Bruk en stor nok kjele og kok opp prosecco. Ha blåskjellene i, sett på lokk og la dampe: Skjellene åpner seg i løpet av 2 minutter. Rist litt i kjelen. De skal kun koke til skjellene har åpnet seg. Ikke la de koke for lenge, da de da fort blir små og tørre.
  4. Sil skjellene og ta vare på kraften.
  5. Rens dem, men ta vare på noen fine skjell som pynt.

Suppen:

  1. Del fennikel opp i små biter. 0,5cm. Rens og del sjarlottenløk i tynne skiver. Finhakk hvitløk og del chili i tynne skiver.
  2. Ha olje i kjelen og stek fennikel og løk til den er mye og blank. Tilsett hvitløk og chili og stek videre.
  3. Ha i soyasaus og kraften fra blåskjellene. La koke i 5 minutter. Tilsett fløten og kok opp. Smak til med salt og pepper.
  4. Tilsett finhakket koriander.

Serveres i en dyp tallerken. Legg de rensede blåskjellene i bunnen og hell suppen over. Pynt med noen blåskjell og litt koriander.

NYT et godt KETO måltid 🙂

Ønsker du vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter