Søk

Knasende sprø og lyse keto-knekkebrød

Knasende sprø og lyse keto-knekkebrød

Vanlige knekkebrød du kjøper i butikken inneholder mye karbohydrater. Når man spiser keto, er det jo viktig å holde dette lavest mulig.

Jeg har jo noen andre knekkebrød på siden her som inneholder mer frø. Så tenkte jeg at det kunne være greit med noen mer enkle og lyse også. Så da ble det disse.

De passer perfekt til ost. også som dipp til smeltet ost.

Dette trenger du:

  • 40g mandelmel
  • 40g Sesammel
  • 30g kokosmel
  • 50g chiafrø
  • 30g sesamfrø, gjerne ristede
  • 1ss fiberhusk
  • 1ts salt
  • 1ss kokosolje, smeltet
  • 2,5dl kokende vann

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 150 grader, helst varmluft.
  2. Bland alle de tørre ingredisensen godt sammen.
    Knasende sprø og lyse keto-knekkebrød
    Alt det tørre er godt blandet sammen
  3. Kok opp vann, ha i kokosoljen og la den smelte helt.
  4. Ha vannet i det tørre og rør alt godt sammen. Det skal bli en fast, litt geleaktig deig. Jeg pleier å bruke en håndmikser. Det er raskere.
  5. Legg et bakepapir på en langpanne og fordel røren utover med en slikkepott.
    Knasende sprø og lyse keto-knekkebrød
    Deigen er klar til å klemme flat som knekkebrød.
  6. Legg et nytt bakepapir oppå og fordel røren jevnt med håndflaten.  Pass på at det ikke tyter utenfor papiret. Du kan også bruke en rulle, men jeg synes det er vanskeligere.
    Knasende sprø og lyse keto-knekkebrød
    Klar for ovnen
  7. Ta av det øverste bakepapiret og sett brettet inn på midterste rille og stek den i 20 minutter. Ta den ut og bruk en pizzarulle til å dele knekkebrødet opp i fine firkanter.
    Knasende sprø og lyse keto-knekkebrød
    Ferdig resultat
  8. Ha alt over på en rist og sett denne inni ovnen igjen og stek videre i 30-40 minutter
  9. Ta den ut, sjekk at den er blitt sprø. Sett den inn litt mer om den fremdeles er myk.
  10. Avkjøles til slutt og knekkes fra hverandre når den er blitt avkjølt.

Kan oppbevares i en boks med lokk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter