Knasende sprø keto-knekkebrød med mye frø​

Knasende sprø keto-knekkebrød med mye frø

Vanlige knekkebrød du kjøper i butikken inneholder mye karbohydrater. Når man spiser keto, er det jo viktig å holde dette lavest mulig.

Når du skal lage knekkebrød selv, synes jeg det er viktig at de er knasende sprø keto-knekkebrød med mye frø​. Du kommer til å elske disse! De passer like godt til en god leverpostei, som til gulost, eller hvorfor ikke ha litt majones, skinke og gulost? 🙂

Dette er jo bare et forslag på hva du kan ha som ingredienser. Mandelmel, salt,fiberhusk og vann bør være det samme, men frøene kan du variere på, bare total vekt ikke overstiger 215g.

Dette trenger du:

  • 40g mandelmel
  • 75g solsikkefrø, usaktede
  • 50g gresskarkjerner, usaltede
  • 50g chiafrø
  • 40g sesamfrø, gjerne ristede
  • 1ss fiberhusk
  • 1ts salt
  • 1ss kokosolje, smeltet
  • 2,5dl kokende vann

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 150 grader, helst varmluft.
  2. Bland alle de tørre ingredisensen godt sammen.
    Knasende sprø keto-knekkebrød med mye frø​
    Alt det tørre i en bolle
  3. Kok opp vann, ha i kokosoljen og la den smelte helt.
  4. Ha vannet i det tørre og rør alt godt sammen. Det skal bli en fast, litt geleaktig deig. Jeg pleier å bruke en håndmikser. Det er raskere.
  5. Legg et bakepapir på en langpanne og fordel røren utover med en slikkepott.
    Knasende sprø keto-knekkebrød med mye frø​
    Deigen klar
  6. Legg et nytt bakepapir oppå og fordel røren jevnt med håndflaten.  Pass på at det ikke tyter utenfor papiret. Du kan også bruke en rulle, men jeg synes det er vanskeligere.
    Knasende sprø keto-knekkebrød med mye frø​
    Klar for ovnen
  7. Ta av det øverste bakepapiret og sett brettet inn på midterste rille og stek den i 20 minutter. Ta den ut og bruk en pizzarulle til å dele knekkebrødet opp i fine firkanter.
    Knasende sprø keto-knekkebrød med mye frø​
    Her har jeg brukt en pizzarulle. klar for ovnen igjen
  8. Ha alt over på en rist og sett denne inni ovnen igjen og stek videre i 30-40 minutter
  9. Ta den ut, sjekk at den er blitt sprø. Sett den inn litt mer om den fremdeles er myk.
  10. Avkjøles til slutt og knekkes fra hverandre når den er blitt avkjølt.

Kan oppbevares i en boks med lokk.

Tips:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Siste oppskrifter