Kjempegod keto krokanis
Jeg har en mann som elsker krokanis. Nå som vi begge lever ketogent og ikke skal ha så mye karbohydrater, har savnet etter dette vært stort. Han har tillatt seg selv å kose seg med en tallerken 1 gang i måneden.
Jeg har jo ønsket å lage en ketovariant, og har også forsøkt tidligere, men den falt IKKE i smak. (måtte spise den selv)
Men nå har jeg lyktes 🙂 Denne krokanisen smaker nesten bedre enn den du kjøper i butikken, og vet du hva?
Det er kun 2g karbohydrat pr 100g is!!! Slå den, du!!
Og det beste av alt, den smaker ikke kunstig i det hele tatt! Håper du får lyst til å prøve.
Jeg har valgt å ikke bruke ismaskin på denne. Den ble likevel ikke kornete eller hadde iskrystaller.
Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.
Her vil du kunne stille meg spørsmål, få nye oppskrifter og følge med på bloggen, hvor jeg skriver om keto dietten og utfordringer og fordeler med den.
Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no
Dette trenger du:
Krokan:
- 100g mandler, finhakkes
- 30g Finesse Bakesukker
- 30g Sukrin Gold
Isen:
- 4 eggeplommer
- 80-90g Finesse Bakesukker
- 6dl kremfløte
- Frø av en vaniljestang
Slik gjør du:
- Finhakk mandlene.
- Bruk en stekepanne og rist de på medium varme til du ser de endrer farge og begynner å lukte godt.
- Smelt Finesse Bakesukker og Sukrin Gold i samme stekepanne på medium varme. Dette karamelliserer seg velg fort. Tilsett mandlene og bland dette godt.
- Legg de karamelliserte mandlene over på et bakepapir og avkjøl dem. Når de er kalde, vil de være stive. Del de opp i ønsket biter. Jeg la halve bakepapiret over og brukte bunnen av en flaske og knust de.
- Ha eggeplommer og Finesse Bakesukker i en bolle og pisk dette til eggedosis, eller så stivt du får det.
- Del vaniljestangen og skrap frøene over i en anne bolle. Ha i fløten og pisk dette til krem.
- Bland så alt sammen i en bolle.
- Fordel isen over i en egnet form som kan fryses. Jeg bruket en kakeform 22cm med bakepapir i bunnen.
- Sett isen i fryseren i 1 time.
- Ta den ut og rør inn krokanen.
- Sett den inn i fryseren igjen. Den skal nå stå i 3 timer. Pass på å rør i den hvert 30 minutt totalt 3 ganger.
Servering:
Bruk 2 spiseskjeer. Dypp de i et glass med varmt vann. Hent en skje med is og form den pent og legg på tallerken. Gjenta til du har tatt det du skal ha og husk å fryse ned resten av isen.