Kjempegod keto krokanis

Kjempegod keto krokanis

Jeg har en mann som elsker krokanis. Nå som vi begge lever ketogent og ikke skal ha så mye karbohydrater, har savnet etter dette vært stort. Han har tillatt seg selv å kose seg med en tallerken 1 gang i måneden.

Jeg har jo ønsket å lage en ketovariant, og har også forsøkt tidligere, men den falt IKKE i smak. (måtte spise den selv)

Men nå har jeg lyktes 🙂 Denne krokanisen smaker nesten bedre enn den du kjøper i butikken, og vet du hva?

Det er kun 2g karbohydrat pr 100g is!!! Slå den, du!!

Og det beste av alt, den smaker ikke kunstig i det hele tatt! Håper du får lyst til å prøve.

Jeg har valgt å ikke bruke ismaskin på denne. Den ble likevel ikke kornete eller hadde iskrystaller.

PS! Jeg har laget en liten nettbutikk hvor jeg selger diverse søtning og meltyper. Dette gjør jeg for å finansierer litt av arbeidet som jeg legger i dette 🙂  https://www.ketotone.no/butikk/

Dette trenger du:

Krokan:

  • 100g mandler, finhakkes
  • 30g Finesse Bakesukker (kan kjøpes her)
  • 30g Sukrin Gold (kan kjøpes her)

Isen:

  • 4 eggeplommer
  • 80-90g Finesse Bakesukker (kan kjøpes her)
  • 6dl kremfløte
  • Frø av en vaniljestang
  •  

Slik gjør du:

  1. Finhakk mandlene.
  2. Bruk en stekepanne og rist de på medium varme til du ser de endrer farge og begynner å lukte godt.
  3. Smelt Finesse Bakesukker og Sukrin Gold i samme stekepanne på medium varme. Dette karamelliserer seg velg fort. Tilsett mandlene og bland dette godt.
  4. Legg de karamelliserte mandlene over på et bakepapir og avkjøl dem. Når de er kalde, vil de være stive. Del de opp i ønsket biter. Jeg la halve bakepapiret over og brukte bunnen av en flaske og knust de.
    Krokan klar for avkjøling
  5. Ha eggeplommer og Finesse Bakesukker i en bolle og pisk dette til eggedosis, eller så stivt du får det.
  6. Del vaniljestangen og skrap frøene over i en anne bolle. Ha i fløten og pisk dette til krem.
  7. Bland så alt sammen i en bolle.
  8. Fordel isen over i en egnet form som kan fryses. Jeg bruket en kakeform 22cm med bakepapir i bunnen.
    Klar for første steg i fryseren
  9. Sett isen i fryseren i 1 time.
  10. Ta den ut og rør inn krokanen.
  11. Sett den inn i fryseren igjen. Den skal nå stå i 3 timer. Pass på å rør i den hvert 30 minutt totalt 3 ganger.

Servering:

Bruk 2 spiseskjeer. Dypp de i et glass med varmt vann. Hent en skje med is og form den pent og legg på tallerken. Gjenta til du har tatt det du skal ha og husk å fryse ned resten av isen.