Søk

Ketotones tortilla lefse med havrefiber

Ketotones tortilla lefse med havrefiber

Endelig!!! En tortilla lefse som helt klart erstatter hvetetortilla lefsen til Old El Paso!!

Hvem har ikke ønsket å kunne spise tortilla lefser når man skal spise taco? Lefsene som er laget av hvetemel, har 53,2g karbohydrater pr 100g lefse!!! 

MEN disse tortilla lefsene med havrefiber inneholder ikke mer enn 0,3g på hele oppskriften!!!

De fleste oppskrifter som ligger ut på nett, er enten med kokosmel eller mandelmel. Jeg synes at det ofte blir litt for søt smak. Mandelmel synes jeg ofte smaker marsipan når man baker med det. Helt greit når du skal lage kaker og søt bakst, men ikke når du skal lage tortilla lefser…

Jeg trodde vi kom til å spise mange når de var så små, men jeg klarte ikke mer enn en og mannen to stk. Så denne oppskriften er jo for 3-4 personer!!

Det fine er jo at de kan fryses og varmes opp i mikroen 🙂

Havrefiber har ikke så mye med havre å gjøre, slik vi kjenner havren. Det er laget av skallet til havrekornet, og inneholder derfor IKKE karbohydrater. Så malt skall av havre der altså.

Det man skal være klar over, er at havrefiber har, som navnet sier, mye fiber. Så man kan bli litt hard i magen om man ikke drikker litt ekstra vann 🙂

Her finner du flere oppskrifter på taco.

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Ønsker du vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på.

Dette trenger du:

 • 55 g havrefiber
 • 10g xantangum
 • 0,5ts bakepulver
 • 0,5ts salt
 • 1 egg, Large
 • 1ss olivenolje
 • 1dl kokt vann

Slik gjør du:

 1. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle.
 2. Kok opp vannet.
 3. Pisk egg med olivenolje. 
 4. Ha vannet i det tørre og bland godt med en slikkepott eller lignende. Tilsett eggeblandingen og rør dette godt sammen så du får en god deig. Den skal være jevn i fargen.
 5. La den stå og hvile i 10 minutter.
 6. Deigen skal være litt klissete, men ikke så den sitter fast i bakepapiret. Da må du ha i litt mer havrefiber og blande godt.
 7. Kjevle deigen så tynn du kan mellom to bakepapir. Bruk et grytelokk på ca 15cm i diameter og skjær rundt. Deigen som blir igjen, kan du kjevle ut igjen og gjøre det samme. Hvis du ikke er så nøye på det, kan du bare dele deigen i 5 små baller og kjevle ut hver del.
  Snu den gjerne flere ganger, så du har kontroll på hvor mørk den blir.
 8. Stekes i tørr panne. Pannen bør være en god teflonpanne. Oppbevares i et kjøkkenhåndkle fram til du skal spise.

NYT et godt KETO måltid 🙂

Ønsker du vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på 🙂

Smaker helt fantastisk!!

Stikkord

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter