Søk

Keto squashspagetti med pesto og laks

Keto squashspagetti med pesto og laks

Keto squashspagetti med pesto og laks

Her om dagen fikk jeg veldig inspirasjon.

Altså, jeg var på et møte, der ble jeg fortalt at jeg laget så god mat og at personen fulgte meg på bloggen for å få inspirasjon til å lage mat. Da jeg kom hjem, tenkte jeg at dette var jo veldig hyggelig 🙂

Denne retten er rett og slett en inspirasjon tilbake til denne personen. Jeg tenkte, hva kan jeg lage som hun ville satt pris på?

Så er det jo alltid slik at noen synes det å lage mat er kjedelig og føler de ikke får det til..

Uansett om du ikke liker å lage mat… Denne klarer du å lage 🙂 Den har masse god smak. og passer veldig godt om du har skikkelig dårlig tid en dag.

Hvis du vil sjekke ut andre fiskemiddager, klikk her

Følg meg på Facebook, klikk her

Dette trenger du:

  • 1 stor squash elle 2 middels
  • 5-700g laks eller ørret
  • 0,5 bunt fersk asparges
  • litt pinjekjerner
  • pesto
  • olivenolje som pynt
Hjemmelaget pesto:
  • 1 potte basilikum, alle bladene + evnt noen stilker
  • 1,5 dl olivenolje
  • 100 gram revet parmesan
  • 2 hvitløksbåter, kuttet i biter
  • 1 ts svart pepper
  • 1 ts salt
  • 3 ss pinjekjerner, ristet (ikke rå)

Slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene til pesto i en blender og kjør godt.

    Ovnsbakt torsk med pesto og serranoskinke

  2. Lag spagetti av squashen. Ha den i en stor bolle og tilsett litt salt. Bland godt. Da får man ut litt vann av squashen så den blir al dente. Skyll den og hell av alt vannet.
 
  1. Del opp laksen i serveringsstykker, la skinnet være på. Krydre med salt og pepper.
  2. Del asparges i 3 og kok den i lettsaltet vann maks 1-2 minutter. Ta den ut og skyll i kaldt vann. Sil av vannet og legg de på litt kjøkkenpapir.
  3. Ha god med smør i stekepannen og varm opp på middels+ varme til smøret har slutte t å sprute.
  4. Legg laksen med skinnsiden opp og stek til den har fått skorpe. Snu og stek ferdig på skinnsiden. Den er ferdig når den flaker seg pent. Jeg pleier å starte med å steke de tykkeste bitene 1 minutt lenger enn halebiten, så får du alt ferdig samtidig.
  5. Bland pesto med squashspagetti.

Serveres med ristede pinjekjerner og en drissel olivenolje over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter