Keto spagetti og røkelaks i kremet soppsaus er ubeskrivelig godt.
I går hadde jeg lyst til å bruke opp noe av røkelaksen jeg kjøpte i helgen. Valget falt på denne retten. Her har jeg valgt å bruke litt sjampinjong og sjarlottløk sammen med røkelaksen. Dette gjorde at smaken ble enda bedre. I tillegg har jeg brukt litt dill og noen dråper sitron for enda friskere smak.
Jeg anbefaler at du prøver denne en gang. Du vil bli overrasket over hvor smaksrik og deilig denne er!
Keto spagetti og røkelaks er en rask rett å lage, kun 30 minutter. Perfekt i en travel hverdag.
NB! Spagettien her er laget av en type fiberhusk av merket Sunnrask. Denne gjør pastaen litt brunere.
Velger du heller den gule pakken som fås kjøpt i alle dagligvareforretninger, vil spagettien bli lys.
Dette trenger du:
Spagetti for 2 personer:
- 4 egg
- 140g Philadelfia smøreost
- 0,5ts salt
- 20g fiberhusk
Røkelaks i fløtesaus for 2 personer:
- 400g røkelaks
- 4 sjampinjong
- 1 sjarlottløk, skiver
- 1 hvitløk, finhakket
- 1,5ts svart pepper
- 3ss seterrømme eller creme fraiche
- 2dl fløte
- 2ss dill, finhakket
- noen dråper sitron
Slik gjør du:
Spagetti for 2 personer:
- Sett ovnen på 150 grader.
- Bland osten inn i egg og salt så det ikke er mere klumper igjen. Dette kan gjøres med en visp eller med en håndmikser.
- Tilsett fiberhusk litt og litt. Når alt er godt blandet, la røren stå og hvile i 2-3 minutter.
- Legg et bakepapir på en langpanne og fordel røren utover med en slikkepott. Legg et nytt bakepapir oppå og fordel røren jevnt med håndflaten. Pass på at det ikke tyter utenfor papiret.
- Sett brettet inn på midterste rille og stek den i 10-12 minutter. Ta den ut og la den avkjøle før du deler den opp i strimler.
- Her kan du enten bruke en pizzarulle og lage strimler, eller du kan rulle den til en pølse og bruke en kniv eller klippe den i tynne skiver.
Tips:
Ferdig spagetti er holdbar i kjøleskap i 2-3 dager. Frys den ned og ta den opp og tin den. Legg den på tallerken og hell saus over.
Røkelaks i fløtesaus for 2 peroner:
- Del sjampinjongen i 2 og skjær den i tynne skiver. Gjør det samme med sjarlottløken. Finhakk hvitløken.
- Del opp røkelaksen i passe store biter, 1x2cm f eks.
- Ha litt olje i en stekepanne og stek sjampinjongen til den begynner å falle sammen. Ha i litt mer olje og tilsett svart pepper, løk og hvitløk. Stek til alt har fått farge og løken er myk.
- Tilsett rømme og fløte og kok dette inn til en litt tykk saus. Om den blir for tykk, kan du tilsette litt vann.
- Ha i dill og rør rundt. Ha i laksen og koke 1-2 minutter mens du rører godt rundt så den blir godt blandet i sausen.
- Ha over noen dråper sitron.
- Smak om den trenger salt. Det er ikke alltid nødvendig, siden røkelaksen er salt fra før og tilfører dette til sausen.
Serveres med keto spagetti og en god salat.