Keto pølseform med bacon og ost
Dette er en skikkelig god hverdagsmiddag!!! Og det gjør heller ikke noe om det blir rester. Varm opp en bit til frokost eller lunsj 🙂
Når man lever keto, blir det jo sagt at man ikke skal spise blandingsprodukter som har mer enn 5g karbohydrater pr 100g.
Jeg har lest innholdet i mange typer pølser og det er en produsent som faktisk leverer her:
Folkets chorizo:
- fett: 23,3g
- Karbohydrat: 4,2g
- Protein: 12,9g
Folkets bacon og ost:
- fett: 22,1g
- Karbohydrat: 3,0g
- Protein: 14,4g
Disse har lite karbohydrater og har mye fett og protein.
Les alltid bakpå varene for å sjekke karboinnholdet.
Dette trenger du:
- 6 egg
- 150g revet cheddar
- 1dl kremfløte
- 6 stk choritzo pølser fra Folkets (2 pakker)
- 1 liten løk
- 2 hvitløk
- 3 sjampinjong
- 4 skiver bacon, delt i små bilter
- 0,5ts salt
- 1 ts pepper
- urter, jeg brukte bladpersille
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader.
- Del pølsene i skiver og stek de til de har fått skorpe. Ha de over i en ildfast form.
- Del soppen i tynne skiver og stek i restene av smør fra pølsene. Ha over i formen.
- Finhakk løk og hvitløk og stek dette til det er helt mykt. Ca 10 minutter. Ha over i formen.
- Skjær bacon i små biter og stek denne også. Ha over i formen.
- Riv ost og bland denne ned i formen.
- Hell eggeblandingen over.
- Bland alt godt og ha litt ost på toppen og sett formen inn i ovnen. Stek i ca 20 minutter.
6 kommentarer
Dette har jeg lyst til å prøve
Så bra! Håper du blir fornøyd 🙂
Hei, og takk for fin og inspirerende side du har her!!👍 ikveld skal vi prøve pølseformen din, ser helt nydelig ut🫶 Og Keto livsstil er tingen for oss👍
Takk for at du deler❤️
Vh Heidi m/ fam.
Hei Heidi,
takk for hyggelig tilbakemelding! Det inspirerer til å fortsette arbeidet med å dele inspirerende keto oppskrifter 🙂
Hei! Denne gleder jeg meg til å prøve ut! Jeg og mannen begynner med keto i morgen for første gang, så er litt spent på dette 🙂 Håper ikke det er såå vanskelig, det er vel helst viljen jeg må jobbe mest med😅
Jeg har ett par spm: Kan jeg bruke alle typer kjøttdeig? Og hva med pølser? Kun Jakobs Utvalgte? F.eks ikke Gilde kjøttpølse?
Hva med tacokrydder, må det lages selv?
Spiser du f.eks brødlapper? Håper på svar 🥰
Hei Tone 🙂
Skjønner at dere er spente, det var jeg også da jeg startet, men det er det beste jeg har gjort!!
Du kan bruke vanlig kjøttdeig, jeg bruker ofte den med 14% fett. I tillegg ville jeg styrt unna de med tilsatt salt og vann.
Angående pølser: se bakpå og gå etter de med minst karbohydrater/100g, i tillegg at de inneholder masse kjøtt. Jeg har funnet ut at Jakobs utvalgte er perfekte her. Gilde middagspølser er nok mye mer prosessert…
Vanlig tacokrydder inneholder mye sukker og dermed høy på karbohydrater. Det er veldig enkelt å lage tacokrydder selv. https://www.ketotone.no/hjemmelaget-tacokrydder-keto/
Jeg lager ofte koppebrød i microen. https://www.ketotone.no/keto-rugbrod-i-kopp-pa-90-sekunder/ eller https://www.ketotone.no/supersaftige-ketobrod-i-kopp-pa-90-sekunder/
Lykke til!