Keto lasagne med keto lasagneplater - glutenfritt
En av de tingene jeg savner mest etter å ha startet på ketogen mat, er all type pasta. Jeg tenkte lenge at eneste alternativet, var squash mellom lagene.
Så kom jeg over et forslag med egg og kremost. Første gangen vi lagde denne var alle enige om at denne lett erstatter vanlig pasta.
Eneste forskjellen på keto pasta og vanlig italiensk pasta, er at keto pasta metter mer. OG at smaken og konsistensen er bedre. (hvertfall etter min smak)
Jeg opplevde ofte at jeg kun var mett en liten stund da jeg før spiste vanlig pasta. NÅ, når jeg har byttet til denne, holder jeg meg faktisk mett fra kveld til lunsj dagen etter. Helt utrolig! Og energinivået er der hele tide. DET var det ikke før.
Vil du lage dobbelt porsjon, kan du sette 2 brett inn samtidig i ca 8 minutter på VARMLUFT.
Det du ikke bruker, kan du fryse ned. Spagettistrimler i poser og pastaplater i poser med bakepapir imellom. Ta det ut og tin det og du er klar fo ny middag 🙂
Dette trenger du:
Pastaplater:
- 4 egg
- 140g Philadelfia smøreost
- 20g fiberhusk
- 0,5ts salt
- evnt 1ts tørkede urter, som oregano, timian el.
Kjøttsaus:
- 600g kjøttdeig 14%
- 2 små løk, finhakket
- 3 hvitløk, finhakket
- 2ss tomatpurè
- 1 boks Mutti knuste tomater
- 2ts oregano
- 2ts pepper
- 1ts salt
Ostesaus:
- 3dl fløte
- 1 boks Tine kremost
- 100g revet hvitost
- 1ts pepper
Slik gjør du:
Pastaplater:
- Sett ovnen på 150 grader varmluft.
- Bland osten inn i egg og salt så det ikke er mere klumper igjen. Dette kan gjøres med en visp eller med en håndmikser.
- Tilsett fiberhusk litt og litt. Når alt er godt blandet, la røren stå og hvile i 2-3 minutter. Den skal være litt tykk.
- Legg et bakepapir på en langpanne og fordel røren utover med en slikkepott. (så godt det lar seg gjøre)
- Legg et nytt bakepapir oppå og fordel røren jevnt med håndflaten. (jeg har funnet ut at jeg har mer kontroll på deigen og får den jevnere når jeg bruker hendene i stedet for å rulle ut med en rulle) Pass på at det ikke tyter utenfor papiret.
- Sett brettet inn på midterste rille og stek den i 10-12 minutter. Ta den ut og la den avkjøle på rist før du delen den opp i strimler (for spagetti etc) eller plater (for lasagne)
- Pastaplater: Bruk en saks og klipp den i den størrelsen du ønsker. Bruk den nå, eller frys den ned. La da bakepapiret være i mellom lagene og legg alle platene i en pose
Spagetti etc: Her kan du enten bruke en pizzarulle og lage strimler, eller du kan rulle den til en pølse og bruke en kniv eller klippe den i tynne skiver.
Tips:
Ferdig spagetti er holdbar i kjøleskap i 2-3 dager. Frys den ned og ta den opp og tin den. Legg den på tallerken og hell saus over.
Kjøttsaus:
- Stek løk i olje til den er helt myk. På slutten har du i hvitløk. Ha alt over i kjele.
- Stek kjøttdeig. La den ligge på den ene siden til du har fått skorpe. Snu og stek andre siden mens du deler den opp. På slutten av stekingen, tilsetter du salt, pepper og oregano. Ha det over i kjelen.
- Stek sjampinjong og ha på litt salt og pepper. Ha over i kjelen.
- Tilsett tomatpurèen i kjelen og la den frese godt sammen med det andre før du tilsetter boksen med tomater.
- Hvis sausen virker litt tykk, kan du ha i litt vann. Ikke mye, da den ikke skal være tynn.
- La koke i 10 minutter.
- Smak til med evnt mer salt, pepper eller oregano. Evnt litt sukrin gold om den er sur.
Ostesaus:
- Smelt kremosten i fløten i en kjele. Krydre med pepper.
- Kok opp og la den koke noen minutter. Tilsett revet ost og rør den godt ut.
MONTERING:
- Legg et lag pasta i bunnen.
- Fordel kjøttsaus, ostsaus, pasta, og avslutt med ostesaus. Ha revet ost på toppen.
- Stekes på 200 grader varmluft i ca 30 minutter.
Server gjerne med en god salat.