Keto kyllingbryst med kremost, squash og sopp

Keto kyllingbryst med kremost, squash og sopp

Dette er en middag som er rask å lage og som du garantert vil like. Kanskje litt drøyt å si det? Ja, men jeg har enda ikke opplevd noen som sier æsj til saftig, smaksrik kyllingbryst med godt og sundt tilbehør.

Du velger selv hvilken smøreost du vil ha inni kyllingbrystet. Jeg varierer ofte, og noen ganger lager jeg min egen kryddervariant med friske urter, hvitløk, chili osv.

For å få saftig kyllingbryst er det viktig å først steke de så de har god skorpe på begge sider. Etter det kan du skru ned litt på varmen. Stek den gjerne til du du ser at den er akkurat IKKE rosa i kjøttet lenger når du løfter på «indrefileten». Steker du den for lenge, blir den lett tørr.

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Ønsker du vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på.

Dette trenger du:

  • 3 kyllingbryst
  • salt og pepper og kayenne
  • 1 boks philadephia smøreost **(jeg brukte løk. & urter)
  • 4 hvitløksfedd
  • olivenolje
  • 1 squash, delt i to på langs og skivet
  • 5 sjampinjonger, i båter
  • salt og pepper til sausen
  • 1dl kremfløte
  • litt kayennepepper, til sausen

Slik gjør du:

  1. Gjør klar squash, sopp og hvitløk.
  2. Del øverste delen av kyllingbrystet langs siden til det nesten er delt i 2. Ikke del det i 2, altså!
  3. Brett kyllingbrystet ut og smør på kremost inne. Brett sammen igjen. Ha på salt, pepper og litt kayennepepper på begge sider av kyllingbrystet.
  4. Ha olje i en stekepanne og stek kyllingbrystene må medium+ varme til de har fått god skorpe på begge sider. Snu de gjerne noen ganger, så du har kontroll på stekingen. Løft opp «indrefileten» på brystet og se om det er gjennomstekt. Den skal akkurat bikke  over fra lys rosa. Den blir fort tørr om du lar den steke for lenge.
  5. Når kyllingen er klar, legger du den over på en tallerken.
  6. Hell fløte i stekepannen, ha på lokk og la fløten koke noe inn. Dette tar ca 5 minutter.
  7. Smak sausen til med evnt salt, pepper og cayenne.
    Klar til å servere!
  8. Ha kyllingen tilbake i sausen, sett på lokk og hold varm.
  9. I mellomtiden steker du sjampinjong og hvitløk i en anne stekepanne i noen minutter og tilsetter squash. Ha på salt og pepper og rør rundt. 
  10. Serveres sammen med noen små tomater.

NYT et godt KETO måltid 🙂

Ønsker du vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på 🙂

Siste oppskrifter