Keto-knekkebrød på Eldorado økologisk frømiks
Jeg har flere oppskrifter på keto knekkebrød inne på nettsiden her. Disse må du måle opp alle ingrediensene selv.
Nå har Eldorado kommet med en frømiks som egner seg utmerket til knekkebrød. I utgangspunktet står det kun vanlige oppskrifter med mel bak på pakken, men jeg har laget en egen versjon som er KETO.
Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.
Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.
Dette trenger du:
- 1 pose Eldorado økologisk frømiks
- 60g mandelmel
- 20g fiberhusk
- 5g salt
- 1,5ss kokosolje
- 3,5-4dl kokende vann
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 150 grader, helst varmluft.
- Bland de tørre ingrediensene godt sammen.
- Kok opp vann, ha i kokosoljen og la den smelte helt.
- Ha vannet i det tørre og rør alt godt sammen. Det skal bli en fast deig. Jeg pleier å bruke en håndmikser. Det er raskere.
- Del deigen i 2 like store deler.
- Legg et bakepapir på en langpanne og fordel røren utover med en slikkepott.
- Legg et nytt bakepapir oppå og fordel røren jevnt med håndflaten. Pass på at det ikke tyter utenfor papiret. Du kan også bruke en rulle, men jeg synes det er vanskeligere.
- Ta av det øverste bakepapiret og sett brettet inn på midterste rille og stek den i 20 minutter. Ta den ut og bruk en pizzarulle til å dele knekkebrødet opp i fine firkanter.
- Ha den over på en rist og sett denne inni ovnen igjen og stek videre i 30-40 minutter
- Ta den ut, sjekk at den er blitt sprø. Sett den inn litt mer om den fremdeles er myk.
- Avkjøles til slutt og knekkes fra hverandre når den er blitt avkjølt.
Kan oppbevares i en boks med lokk.
NYT et godt KETO måltid 🙂
NYT et godt KETO måltid 🙂
Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.
Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.
2 Responses
Hei
Denne oppskriften er super enkel, jeg baker disse knekkebrødene hele tiden og både min mann og jeg er kjempefornøyd med å bruke disse som erstatning for brød. Jeg pleier å strø på litt ekstra med sesamfrø det gir knekkebrødene et delikat utseende og gir god smak.
Hei Sissel,
takk for hyggelig tilbake melding. Jeg er helt enig med deg. Det å slippe å måtte måle opp alle ingrediensene og bare helle hele posen i bollen, er SÅ lettvint.