Keto fløtekarameller som smaker himmelsk

Keto fløtekarameller som smaker himmelsk

Her kommer en oppskrift på fløtekarameller.

Disse fløtekaramellene har jeg laget 2 ganger allerede og det er ikke juleaften før om 1 uke 🙂 De smaker Så godt!!

Det kule er at de kan spises uten at blodsukkeret øker 🙂 De er laget uten tilsatt sukker.

Jeg har tatt utgangspunkt i Funksjonell Mat sin oppskrift, men byttet ut Tagatesse med Finesse bakesukker.

Ha de i kjøleskapet når du ikke skal spise av dem. Del opp etter hvert som du spiser.

PS Du kan også ha disse i små karamellformer i stedet for i en stor form når de skal avkjøles.

Kun 4g karbohydrater pr 100g

Dette trenger du:

  • 4 dl kremfløte
  • 40 g Sukrin Gold
  • 40 g Finesse bakesukker
  • 25 g SukrinSirup Gold
  • 20 g meierismør
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

  1. Mål opp og ha alle ingrediensene i en kjele. Gjerne en tykkbunnet eller en teflon.
  2. Kok opp og la det småkoke i 30-40 minutter. Det skal bare koke så det akkurat bobler hele tiden.
  3. Rør i karamellen litt ofte i starten og så med jevne mellomrom ut tiden.
  4. Karamellen vil endre farge og bli tykkere etter hvert.
  5. Ta en test ved å dryppe en dråpe i en glass med kaldt vann. Flyter den opp og blir fast, er den ferdig.
  6. Hell karamellen over i en smurt eller bakepapirkledt form på 15×20 cm. Strø over litt grovt havsalt og la den stivne i kjøleskapet. Dette tar ca 2 timer.

Oppbevares i kjøleskap.