Keto fløtekarameller som smaker himmelsk
Her kommer en oppskrift på fløtekarameller.
Disse fløtekaramellene har jeg laget 2 ganger allerede og det er ikke juleaften før om 1 uke 🙂 De smaker Så godt!!
Det kule er at de kan spises uten at blodsukkeret øker 🙂 De er laget uten tilsatt sukker.
Jeg har tatt utgangspunkt i Funksjonell Mat sin oppskrift, men byttet ut Tagatesse med Finesse bakesukker.
Ha de i kjøleskapet når du ikke skal spise av dem. Del opp etter hvert som du spiser.
PS Du kan også ha disse i små karamellformer i stedet for i en stor form når de skal avkjøles.
Kun 4g karbohydrater pr 100g
Dette trenger du:
- 4 dl kremfløte
- 40 g Sukrin Gold
- 40 g Finesse bakesukker
- 25 g SukrinSirup Gold
- 20 g meierismør
- 1 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
- Mål opp og ha alle ingrediensene i en kjele. Gjerne en tykkbunnet eller en teflon.
- Kok opp og la det småkoke i 30-40 minutter. Det skal bare koke så det akkurat bobler hele tiden.
- Rør i karamellen litt ofte i starten og så med jevne mellomrom ut tiden.
- Karamellen vil endre farge og bli tykkere etter hvert.
- Ta en test ved å dryppe en dråpe i en glass med kaldt vann. Flyter den opp og blir fast, er den ferdig.
- Hell karamellen over i en smurt eller bakepapirkledt form på 15×20 cm. Strø over litt grovt havsalt og la den stivne i kjøleskapet. Dette tar ca 2 timer.
Oppbevares i kjøleskap.