Søk

Keto Crème brûlée alla KetoTone (sukkerfri)

Keto Crème brûlée alla KetoTone (sukkerfri)

Jeg har lenge hatt lyst til å lage sukkerfri Keto Crème brûlée og jeg har vridd hodet mitt rundt for å finne en løsning på hvordan få denne til like fløyel som originalen.

Crème brûlée er en dessert som er laget på fløte, egg, sukker og vaniljefrø. Som dessert for ketogent kosthold, vil man jo måtte bytte ut vanlig sukker med et sukker som ikke øker blodsukkeret og som ikke inneholder så mye kalorier eller karbohydrater.

Her er Finesse Bakesukker eller erytherol veldig godt egnet. Den har lett for å karamellisere seg og også lett for å smelte. Den smaker søtt som sukker, men har ikke den kalde ettersmaken som andre sukkererstatninger har. Les: Sukrin.

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Her har du det ferdige resultatet.

Dette trenger du:

  • 7dl fløte
  • 4 eggeplommer
  • 1 helt egg
  • 90g Finesse bakesukker
  • 1,5ts vaniljefrø
  • 1-1,5ts bakesukker på hver form til karamellisering

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 150 grader.
  2. Varm opp fløten i en kjele. Den skal IKKE koke, så du tar den av når du ser små bobler i kanten på kjelen. Ha i vaniljefrøene og bland dette godt med fløten.
  3. Ha eggeplommer, et helt egg og bakesukker i en bolle og visp dette godt sammen.
  4. Hell den varme fløten i tynn stråle over eggeblandingen MENS DU PISKER GODT HELE TIDEN. Sørg for å få med deg alle vaniljefrøene.
  5. Fordel innholdet i 6 former. Her bruker jeg Le Cruset sine, da jeg synes de er perfekte som porsjonsformer.
  6. Sett formene i en ildfast form.
  7. Kok opp vann og hell i formen. Det skal være vann til litt over midten av kanten på prosjonsformene.
  8. Stek på nederste rille i 30-40 min. Pass på mot slutten. Sjekk med jevne mellomrom om innholdet er flytende eller om det begynner å bli fast. Det skal disse «fast» når du rister på den ildfaste formen.
  9. Ta formene ut og sett dem direkte i kaldt vann i 10 minutter.
  10. Sett formene inn i kjøleskapet og la de «sette seg» i 1-2 timer. De kan fint stå der lenger også.

Når du er klar til å servere, strør du 1-1,5ts bakesukker over hver og bruker en håndbrenner og karamelliserer toppen. Når den er karamellisert, vil det ta 3-5 min før karamellen blir stiv.

Servèr gjerne med noe bær som pynt.

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter