Søk

Jeg har blitt intervjuet av Kostreform!

Rett før jul i 2020 ble det lagt ut et innlegg på en side på Facebook som jeg følger,  hvor det ble spurt om noen hadde en god historie rundt dette med ketogent kosthold og vektreduksjon. Jeg tok kontakt og her er resultatet.

Intervjuet er gjort i regi av Kostreform. Kostreform er en ideell og uavhengig, helsepolitisk organisasjon med formål å gjøre befolkningen friskere. Sjekk gjerne kostreform.no

Jeg tror ikke nødvendigvis at min historie er så unik. Jeg tror mange strever med de samme tankene rundt sine problemer og hvordan klare å løse dem. Jeg tror også at mange kommer til å kjenne seg igjen i min historie.

En historie som startet for mange år siden, sykdommer ballet på, vekt ballet på, og mange utprøvde slankekonsepter, uten hell osv.

Jeg tror at alle vet at en endring må til for å få en bedre hverdag, og at mange vil kjenne seg igjen i det jeg sier i intervjuet.

Mange sliter med å:

 1. Finne ut hva som er best for dem i jungelen av slankekurer og  anbefalinger.
 2. Forstå at dette ikke skal være en slankekur, men et livsstilsendring.
 3. Finne ut hvordan de skal starte. Terskelen føles altfor høy.
 4. Finne ut hvordan få det til.
 5. Bli sikker på at det de har valgt er den riktige fremgangsmåten.
 6. Motivasjon.
 7. Usikkerhet.
 8. Utålmodighet, når de først starter.

For min del ble vendepunktet da jeg oppdaget eksogene ketoner, testet dette og fikk kjenne på hvordan det var å ha en kropp i ketose selv om jeg selv ikke hadde begynt å produsere dette enda. Da var det lettere å skjønne at dette var en god løsning. Blodsukkeret ble jevnere, jeg fikk mer fokus og energi og vekten gikk ned. Og jeg hadde ikke begynt å endre kosten enda!!

Når kroppen har forbrent glukosen som er lagret opp, vil den starte å produsere ketoner. Det er dette som kalles at kroppen er i ketose. Ketonene brukes som brensel og energi i stedet for karbohydrater og glukose og du får mer energi over lengre tid. 
Et kosthold basert på raske karbohydrater, gir også rask energi, men den brenner fortere ut, da kroppen må reduserer blodsukkeret og produserer insulin for å gjøre dette. 

Det jeg ser som en fordel ved ketogent kosthold, er all den gode maten du kan spise. Og NEI, det er ikke bare fett!!! Det er masse gode, rene fisk og kjøttprodukter tilsatt litt sunne fettkilder, så som avokado, oljer, gode sauser osv.

Her er intervjuet! (ps refresh siden om videoen ikke kommer opp med en gang)

Så her er min oppskrift:

 • Redusere raske karbohydrater. Poteter, ris, spagetti, godteri, stivelse.
 • Spise god og sunn ketogen mat. (denne gir også en lenger metthetsfølelse)
 • Drikke eksogene ketoner daglig
 • Periodisk faste
 • Lenger faste 1 gang i måneden.

Ønsker du mer informasjon om eksogene ketoner, ta kontakt med meg på tone@ketotone.no  eller  på kontaktskjema.

Følg meg gjerne på min lukkede gruppe på Facebook: Vektredusjon og ketose i hverdagen

Siste blogginnlegg