Søk

Italiensk kjøttsaus laget på 30 minutter

Det er ingen hemmelighet at her i familien liker vi all type pasta.

For meg skal en kjøttsaus ha gode, kraftige Italienske smaker. Man skal ikke være redd for å krydre og for å få den gode tomatsmaken, lar jeg tomatpurèen steke noen minutter i kjelen før jeg tilsetter resten av ingrediensene.

Dette er en grunnoppskrift hvor du kan variere med pasta i mange varianter.

På bildet har jeg brukt squash i stedet for spagetti. Det finnes flere typer rivjern som lager tynne strimler med «spagetti» av squash. Enkelt og greit; lag spagettien og legg det du ønsker på tallerken. Hell varm pastasaus over.

Det er vanskelig å ikke ta en porsjon nummer 2 🙂

Min grunnoppskrift til spagetti og pasta, finner du her: Grunnopskrift

Min oppskrift på pizzasnurrer, finner du her:Pizzasnurrer

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Dette trenger du:

  • ca 50g smør eller 2-3ss olje
  • 2 løk, finkuttes
  • 100g ferske sjampinjonger
  • 3 fedd hvitløk, finhakkes
  • 600g kjøttdeig
  • 1 boks tomatpurè (Eldorado 140g)
  • 1 boks Mutti knuste tomater
  • 2ts salt
  • 2ts svart pepper
  • 3ts oregano
  • 2ts timian
  • 1ts sukkr
  • 1ts oksefond
  • 1ss soyasaus

Slik gjør du:

  1. Rens og del løk i 2. Del hver halvdel i 3 og skjær den i tynne skiver. Rens og finhakk hvitløk. Del sjampinjong i 2 og skjær den i tynne skiver.
  2. Ha tomatpurè i en kjele og stek denne på middels høy varme til du ser at den slipper «oljen». Sett kjelen til side.
  3. Stek løk til den er myk og litt lysebryn/gul i en stekepanne.   Krydre med litt pepper og oregano/timian. Ha den over i kjelen.
  4. Kok ut stekepanna med 2-3ss vann og hell dette også over i kjelen.
  5. Stek sjampinjong og la den  få farge. Krydre som med løken. Ha alt over i en kjele og kok opp stekepanna på samme måte som med løken.
  6. Ha mer smør/olje stekepannen og legg i kjøttdeigen. Stek den på den ene siden på høy varme til den har fått skorpe. Snu den og stek videre på andre siden, mens du hakker den opp. Når den er gjennomstekt og fått litt skorpe, har du i salt og pepper og lar dette steke med i 1 minutt. Skru ned varmen på stekepannen.
  7. Tilsett så den stekte kjøttdeigen og bland denne også godt med det andre. Kok ut stekepannen med litt vann og ha i kjøttsausen.
  8. Ha i de flådde tomatene.
  9. Kok opp og tilsett sukkr, oksefond, oregano, timian og soyasaus. La koke i 10 minutter. Den kan med fordel koke lenger, men om du ikke har tid, holder det med 10 minutter.  Blir den for tykk, har du bare i litt vann.
  10. Smak evnt til med oregano, timian, salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter