Italiensk kjøttsaus laget på 30 minutter
Det er ingen hemmelighet at her i familien liker vi all type pasta.
For meg skal en kjøttsaus ha gode, kraftige Italienske smaker. Man skal ikke være redd for å krydre og for å få den gode tomatsmaken, lar jeg tomatpurèen steke noen minutter i kjelen før jeg tilsetter resten av ingrediensene.
Dette er en grunnoppskrift hvor du kan variere med pasta i mange varianter.
Det er vanskelig å ikke ta en porsjon nummer 2 🙂
Min grunnoppskrift til spagetti og pasta, finner du her: Grunnopskrift
Min oppskrift på pizzasnurrer, finner du her:Pizzasnurrer
Dette trenger du:
- 50g smør eller 2ss olje
- 2 løk, finkuttes
- 100g ferske sjampinjonger
- 3 fedd hvitløk, finhakkes
- 600g kjøttdeig
- 1 boks tomatpurè (Eldorado 140g)
- 1 boks Mutti knuste tomater
- 2ts salt
- 2ts svart pepper
- 3ts oregano
- 1ts sukkr
- 1ts oksefond
- 1ss soyasaus
Slik gjør du:
- Rens og del løk i 2. Del hver halvdel i 3 og skjær den i tynne skiver. Rens og finhakk hvitløk. Del sjampinjong i 2 og skjær den i tynne skiver.
- Stek løk til den er myk. Ha i sjampinjong og stek denne. La løk og sjampinjong få farge. Dette tar litt tid. Ha alt over i en kjele.
- Ha mer smør/olje stekepannen og legg i kjøttdeigen. Stek den på den ene siden på høy varme til den har fått skorpe. Snu den og stek videre på andre siden, mens du hakker den opp. Når den er gjennomstekt og fått litt skorpe, har du i salt og pepper og lar dette steke med i 1 minutt. Skru ned varmen på stekepannen.
- Ha tomatpuré i kjelen sammen med løk/sopp og stek denne mens du blander den godt med det andre. Tilsett så den stekte kjøttdeigen og bland denne også godt med tomatpuréen. Kok ut stekepannen med litt vann og ha i kjøttsausen.
- Ha i de flådde tomatene.
- Kok opp og tilsett sukkr, oksefond, oregano og soyasaus. La koke i 10 minutter. Den kan med fordel koke lenger, men om du ikke har tid, holder det med 10 minutter. Blir den for tykk, har du bare i litt vann.
- Smak evnt til med oregano, salt og pepper.