Indrefilet med sellerirotpurè og rødvinssaus
Min bursdagsmiddag ble en 5-retter med indrefilet med sellerirotpurè og rødvinssaus som hovedrett.
Jeg har fokusert på at denne skal holde seg godt innafor på karbohydrater. Det er kun 1dl rødvin i denne og den rødvinen jeg har valgt, har under 3g restsukker pr 100g. I tillegg kokes jo alkoholen ut av vinen.
Dette ble en veldig kraftig og god middag. Indrefileten var langtidsmørnet og opplevdes som fløyel i konsistensen. Sausen hadde akkurat nok smak til at den ikke overdøvet. Tilbehør var her steinsopp plukket i skogen forrige sommer og spinat. Du kan også bruke aromasopp, kantareller eller sjampinjong.
Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.
Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no
Dette trenger du:
- 2 stk indrefilet (150-200g)
- 50g smør
- Salt og pepper
Sellerirotpurè:
- 300g sellerirot, i terninger
- 50g parmesan
- 0,5dl kremfløte
- 1ss smør
- salt og pepper
Sopp og spinat:
- 200g aromasopp ELLER 150g forvellet steinsopp
- 2ss smør
- 100g fersk spinat
- salt og pepper
Rødvinssaus:
- 1 liten sjarlottløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 laubærblad
- 3 stilker frisk timian
- 1dl rødvin
- 0,5ts rødvinseddik
- 1,5dl vann + 1ss oksefond
- Sukrin Gold
- pepper
- stekesmør fra biffen ELLER 2ss meierismør
- kraften fra de hvilte biffene
Slik gjør du:
- Tørk indrefiletene og krydre dem med salt og pepper.
- Varm en stekepanne med smør og stek biffene på sterk varme i 2-3 min på hver side. Skru ned varmen når du snur dem.
- Legg de over på en tallerken for å hvile.
Sellerirotpurè:
- Kok sellerirot i vann til den er mør. Hell av vannet og damp den i 5 minutter. Tilsett fløte, smør og parmesan og smak til med salt og pepper.
Sopp og spinat:
- Del soppen i passe biter og stek den i smør til den er god og sprø.
- Tilsett spinat og rør den godt inn. La den falle litt sammen. Krydr med salt og pepper.
Rødvinssaus:
- Ha rødvin, rødvinseddik, sjarlottenløk, hvitløk, laubær og timian i en kjele og kok ned til halve.
- Tilsett vann og oksefond. Kok noen minutter. Eller til den er blitt litt tykkere.
- Smak til med pepper og Sukrin Gold.
- Hell i kraften som har kommet i fra biffene som hviler. Kok opp.
- Sett kjelen til side og ha over ENTEN 2ss av stekesmøret fra biffene ELLER 2ss meierismør. Rør godt sammen.
Nyt et godt keto-måltid!!