Indrefilet med fløtegratinert sellerirot og fløtesaus med trøffel

Indrefilet med fløtegratinert sellerirot og fløtesaus med trøffel

Vi fikk tak i fersk, norsk indrefilet av okse i OBS før jul. Denne har allered vært prøvd en gang med god hell. Skikkelig saftig.

I dag hadde vi besøke av Axel (sønn) og samboer Amanda og da var det helt på sin plass å lage en skikkelig god middag.

Jeg hadde et glass med svart trøffel i skapet og bestemte meg for å lage noe av denne. Den heter «Salsa de trufa Negra». Du kan sikkert få den på Meny eller en annen matbutikk. Har ikke sjekket, da jeg kjøpte vår på Color Line.

Dette trenger du:

  • 4 gode medaljonger av okse indrefilet
  • salt og pepper
  • smør til steking

Fløtegratinert sellerirot:

  • 1 mellomstor sellerirot, ca 400g ferdig renset
  • 3 fedd hvitløk
  • 2dl fløte
  • 1 boks Tine kremost
  • salt og pepper
  • Litt ost til gratinering

Saus:

  • smør fra steking av biffen
  • 1ts oksefond
  • 1ts soyasaus
  • 1ts dijon sennep
  • 2dl fløte + evnt litt vann om den blir tykk
  • 1ts husholdningssaft eller lignende (light)
  • 1ts trøffelpaste
  • litt svart pepper
  • kraften fra biffen når alt er klart til servering

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Rens og skjær sellerirot i skiver. Bruk gjerne en mandolin.
  3. fordel halvparten i en ildfast form på ca 20×30 cm.
  4. Ha knust hvitløk, salt og pepper over.
  5. Fordel resten av selleriroten over og ha på litt salt og pepper.
  6. Varm kremost og fløte i en kjele til alle klumpene er ute av kremosten. Hell denne over i formen. 
  7. Sett formen inn på midterste rille og stek i ca 20 minutter. Fordel revet ost over og stek videre til den er ferdig. Ta den ut og la den hvile.
  8. I mellomtiden salter og peprer du indrefileten.
  9. Smelt smøret i stekepannen på høy varme og stek indrefiletene til ønsket kjernetemperatur.
  10. Når de er ferdig har du de over i en ildfast form og setter formen inn i ovnen på 55 grader.
  11. Ha fettet fra indrefileten over i en kjele og tilsett alle de andre ingrediensene. IKKE trøffel og kraft.
  12. Kok dette ned til det tykner litt. Smak om den er salt nok.
  13. Når alt er klart, tar du ut indrefileten og heller kraften over i sausen. Kok opp sausen, rør rundt og sett den til side.
  14. Nå har du i trøffel og rører dette inn.

Serveres med en gang. Du kan også ha en liten salat til om du vil.

Siste oppskrifter