Indisk tikka masala med ørret og blomkålris

Indisk tikka masala med ørret og blomkålris

Som du sikkert har skjønt, så er jeg blad i litt krydret mat. Ikke at den absolutt må være så sterk at du ikke får puste, men blandingen av krydder skal ha en god smak.

Indisk er noe jeg lager ganske ofte. Alltid noe nytt.

Ofte lager man jo indisk med kylling eller lam. Her har jeg brukt noe skikkelig Norskt. Ørret. Du kan selvsagt bruke laks også om du har det. for eksempel Salma.

Dette trenger du:

  • 700g ørret (1 pakke Lerøy med skinn)
  • olje til steking
  • 2 løk, finhakket
  • 2 store fedd hvitløk
  • 1 grønn chili
  • 2,5cm fersk ingefær
  • frø fra 6 kardemommekapsler
  • litt vann til chiliblandingen
  • 2ss tomatpurè
  • 2ts garam masala
  • 2 ts koriander
  • 1ts paprika
  • 0,5ts chilipulver
  • 3dl kremfløte
  • litt vann om sausen blir for tykk

Slik gjør du:

  1. Finhakk løken.
  2. Del ørreten i 2x2cm biter.
  3. Ha hvitløk, grønn chili, ingefær, kardemommefrø og litt vann i en blender og kjør den til en tynn røre.
  4. Stek løk i olje til den er helt myk, tar ca 10 minutter.
  5. Tilsett blandingen av grønn chili, hvitløk og ingefær og stek videre i 2 minutter.
  6. Tilsett tomatpurèen og resten av krydderet stek i 2 minutter.
  7. Tilsett fløte og vann og kok forsiktig i 15 minutter. Bruk stavmikseren og kjør sausen til den er jevn.
  8. Smak den til med eventuelt mer salt.
  9. Ha i ørreten og la den trekke i ca 5 minutter.
  10. Blomkålris stekes i litt olje i 5-10 minutter. Ha på salt og pepper og noen dråper sitron, om du har.

Serveres med stekt blomkålris og en liten salat.