Indisk pepperchicken med naanbrød – keto

Indisk pepperchicken med naanbrød – keto

Gubben er veldig glad i pepperchicken som de har på Jewel og India i Oscarsgate i Oslo. Her skulle jeg forsøke å kopiere denne, og det kan se ut til at jeg klarte det, for denne ble god 🙂

Hovedkrydderet er, som navnet sier, svart pepper, men jeg har også brukt noen standard Indiske krydder i denne. Den har en god varme. Ønsker du ikke at den skal være så sterk, kan du redusere pepperkornene til 1,5ss.

Jeg har skrevet 4-8 personer her og grunnen er at om man bare har blomkålris til denne, holder den til flere personer enn om man har naanbrød også.

Oppskrift på Naab-brød, finner du her.

Dette trenger du:

Pepperchicken:

  • 1400g kyllingfilet (en pakke med First Price)
  • 2ss pepperkorn
  • 1ts spisskummen frø
  • 1ts koriander frø
  • 0,5dl olje
  • 3 kanelstenger
  • 9 nellikspiker
  • 1 hel stjerneanis
  • 1 tørket rød chili, evnt 1 ts chilipulver eller chiliflakes
  • 3ss hvitløk, finhakket
  • 3ss ingefær, finhakket
  • 3 løk, finhakket
  • 2 ss tomatpure
  • 1ts gurkemeie
  • 1 grønn chili, skivet tynt
  • 5dl fløte
  • 4ts salt
  • envt 1-2ss sukrin gold

Blomkålris:

  • 1-2 poser blomkålris
  • 2-4ss olje
  • 2-4 fedd hvitløk
  • smak til med salt og pepper
  • liten skvis sitron eller lime på slutten

Raita:

  • 4dl tyrkisk yoghurt, eller annen yoghurt med 10% fett
  • 0,5 agurk
  • 1 liten tomat
  • 2 fedd hvitløk
  • litt salt og pepper
  • 1ts Garam Masala (kan sløyfes)
  • 1ss olivenlije

Slik gjør du:

  1. Ha pepper og frøene i en morter og støt disse til en fin masse.
  2. Finhakk løk, hvitløk og ingefær. (Eventuelt kan du kjøre hvitløk og ingefær med litt vann i mikser til den blir en paste.)
  3. Del kyllingen i fingertykke biter.
  4. Finn fram alle de andre ingrediensene.
  5. Varm opp olje i en kjele med teflon. Gjerne en med stor bunn. Ha i nellikspiker, tørket chili stjerneanis og kanel. Rør om og la det lage litt aroma.
  6. Tilsett løken og 2ts salt og la det steke til løken er blitt gylden. Rør godt.
  7. Tilsett Hvitløk og ingefær og la steke 1-2 minutter.
  8. Tilsett gurkemeie, tomatpure, peppermixen og grønn chili. Bland dette godt og stek det i 2-3 minutter.Indisk pepperchicken med naanbrød - keto
  9. Ha i kyllingen og bland denne godt med krydderet. La steke i ca 10 minutter mens du rører av og til så det ikke steker seg fast.Indisk pepperchicken med naanbrød - keto
  10. Ha i fløten, sett på lokk og la koke i 10 minutter. Det gjør ingen ting om de småkoker lenger.
  11. Smak til med salt og evnt sukker.

Før servering kan du godt ta ut nellikspiker, stjerneanis og kanelstang.

Serveres med naan-brød, blomkålris og raiita.

Siste oppskrifter