Indisk pepperchicken med naanbrød – keto
Gubben er veldig glad i pepperchicken som de har på Jewel og India i Oscarsgate i Oslo. Her skulle jeg forsøke å kopiere denne, og det kan se ut til at jeg klarte det, for denne ble god 🙂
Hovedkrydderet er, som navnet sier, svart pepper, men jeg har også brukt noen standard Indiske krydder i denne. Den har en god varme. Ønsker du ikke at den skal være så sterk, kan du redusere pepperkornene til 1,5ss.
Jeg har skrevet 4-8 personer her og grunnen er at om man bare har blomkålris til denne, holder den til flere personer enn om man har naanbrød også.
Oppskrift på Naab-brød, finner du her.
Dette trenger du:
Pepperchicken:
- 1400g kyllingfilet (en pakke med First Price)
- 2ss pepperkorn
- 1ts spisskummen frø
- 1ts koriander frø
- 0,5dl olje
- 3 kanelstenger
- 9 nellikspiker
- 1 hel stjerneanis
- 1 tørket rød chili, evnt 1 ts chilipulver eller chiliflakes
- 3ss hvitløk, finhakket
- 3ss ingefær, finhakket
- 300g løk, finhakket
- 2 ss tomatpure
- 1ts gurkemeie
- 1 grønn chili, skivet tynt
- 5dl fløte
- 4ts salt
- envt 1-2ss sukrin gold
Blomkålris:
- 1-2 poser blomkålris
- 2-4ss olje
- 2-4 fedd hvitløk
- smak til med salt og pepper
- liten skvis sitron eller lime på slutten
Raita:
- 4dl tyrkisk yoghurt, eller annen yoghurt med 10% fett
- 0,5 agurk
- 1 liten tomat
- 2 fedd hvitløk
- litt salt og pepper
- 1ts Garam Masala (kan sløyfes)
- 1ss olivenlije
Slik gjør du:
- Ha pepper og frøene i en morter og støt disse til en fin masse.
- Finhakk løk, hvitløk og ingefær. (Eventuelt kan du kjøre hvitløk og ingefær med litt vann i mikser til den blir en paste.)
- Del kyllingen i fingertykke biter.
- Finn fram alle de andre ingrediensene.
- Varm opp olje i en kjele med teflon. Gjerne en med stor bunn. Ha i nellikspiker, tørket chili stjerneanis og kanel. Rør om og la det lage litt aroma.
- Tilsett løken og 2ts salt og la det steke til løken er blitt gylden. Rør godt.
- Tilsett Hvitløk og ingefær og la steke 1-2 minutter.
- Tilsett gurkemeie, tomatpure, peppermixen og grønn chili. Bland dette godt og stek det i 2-3 minutter.
- Ha i kyllingen og bland denne godt med krydderet. La steke i ca 10 minutter mens du rører av og til så det ikke steker seg fast.
- Ha i fløten, sett på lokk og la koke i 10 minutter. Det gjør ingen ting om de småkoker lenger.
- Smak til med salt og evnt sukker.
Før servering kan du godt ta ut nellikspiker, stjerneanis og kanelstang.
Serveres med naan-brød, blomkålris og raiita.