Indisk lammegryte med keto naan brød

Indisk lammegryte med keto naan brød

Det er jo ikke til å komme bort fra at jeg ELSKER indisk!!!

Nå er det jo sesong for lam og det finnes så mange retter å lage med lam. Alt fra den tradisjonelle får-i-kålen til gresk og indisk.

Her har jeg mikset litt forskjellige krydder og tilsatt kremfløte til sist. Helt ydelig.

Bruk gjerne stikkelsbær chutney til. Oppskrift finner du her.

Mine naan brød finner du her.

Du får kjøpt alle krydderiene hos en utenlandsk grønnsakshandler.

Dette trenger du:

  • 1,2  kg lam, delt i strimler eller små terninger på 1,5×1,5 cm

Mariande:

  • 3ss gresk yoghurt (eller tykk yoghurt)
  • 1 rød eller grønn chili, delt i skiver
  • 1 håndfull korianderblader og stilker
  • 3,5cm ingefær finhakket
  • 8 hvitløksfedd finhakket
  • 1ts salt
  • 150 gram løk, grovhakket + litt vann i blender
  • 200 gram tomater grovhakket, i blender
  • 4dl kremfløte
  • 3 ss olje, helst olivenolje
  • 3 hele svarte kardemommekapsler
  • 1½ kanelstang
  • 8 nellikspiker
  • 2 ts korianderpulver
  • 1 ts spisskummen pulver
  • 0,5ts gurkemeiepulver
  • ½ ts mildt chilipulver
  • salt og svart pepper etter smak
  • ½ ts nykvernet grønt kardemomme pulver (kvernes av førene i kardemommekapslene)
  • 1 ts karvefrø grovmalt
  • Fersk koriander til pynt

Slik gjør du:

  1. Del kjøttet opp i strimler eller terninger på 1,5×1,5cm
  2. Kjør hvitløk, chili, ingefær, koriander med litt vann i en blender til det er helt suppe. Ha det i en bolle og rør inn yoghurt og salt.
  3. Bland kjøttet med yoghurtblandingen og la det stå i romtemperatur til du skal bruke det.
  4. Kjør løk med litt vann i blender og hell over i en egnet bolle.
  5. Kjør tomatene i blender og hell over i en annen bolle.
  6. Ha olje i en sautepanne eller en litt vid kjele. Tilsett svarte kardemommekapsler, nellikspiker og kanel. Fres dette i 1 minutt. 
  7. Tilsett løkblandingen og stek i 2-3 minutter til væsken er fordampet og den er blank og fin. 
  8. Ha i korianderpulver, spiskummen, gurkemeie og chili og rør det godt inn.
  9. Tilsett tomatene og stek videre i 5 minutter.
  10. Ha i lam med marinaden og rør godt. Stek dette i 7 minutter. Tilsett grønn kardemomme og karve. Skru ned varmen, ha på lokk og la koke i 45 minutter.
  11. Smak til med salt og pepper.
  12. Mens dette koker, kan du lage klar naan brødene. Disse kan ligge klare og vente til du skal steke de i ovnen.

Serveres med raiita og stikkelsbærshutney.

Stikkord

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter