Indisk butterchicken med naanbrød keto

Indisk butterchicken med naanbrød keto

Butterchicken med naanbrød kan også være keto.

Denne er basert på en oppskrift jeg har brukt i mange år – lenge før jeg begynte å spise keto, og som har fått et rykte på seg på å være veldig god.

Naanbrød finner du oppskrift på her.

Keto Naanbrød

Dette trenger du:

Kylling og marinade:

  • 1400 g kylling, enten bryst eller utbenet lår
  • 4ss yoghurt 110g Tyrkisk med 10g fett
  • 4ts havrefiber 20g
  • 8 hvitløk
  • like mye ingefær
  • 2 grønne chili
  • 1,5ts paprika
  • 1 ts chilipulver
  • 1ts Garam Masala
  • 2ts koriander
  • 1ts kanel
  • 0,5ts safran (kan sløyfes og erstattes med 1ts gurkemeie)
  • 1,5ts salt
  • smør til pensling

Saus:

  • 100g usaltet smør
  • 15 grønne kardemommekapsler
  • 3×7 cm kanelstang
  • 14 nellikspiker
  • 3 løk
  • 3 toppede ss med revet ingefær
  • 3 grønne chili uten frø (mild: 6)
  • 1ts chilipulver og 3ts paprikapulver (mild: 0,5/3,5)
  • 2ts garam masala
  • 11 ss tomatpure 180g
  • 7,5 dl fløte
  • 1,5ss finesse bakesukker
  • 1,5ts salt

Raiita:

  • 3dl yoghurt Tyrkisk med 10% fett
  • 1 stor fedd hvitløk
  • 2 små cherrytomater
  • 1ss sjarlottenløk, finhakket
  • 0,5 agurk, refet
  • 1 ts garam masala
  • salt og pepper
  • fersk koriander til pynt

Blomkålris:

  • 2 poser blomkålris fra Bama
  • olje
  • sitron
  • salt
 

Slik gjør du:

Kyllingen:

  1. Del kyllingbrystet i 3 eller utbenet lår i biter.
  2. Rør melet godt ut i yoghurten.
  3. Mål vekten på 16 hvitløk og mål opp like mye ingefær. Ha dette i en blender sammen med litt vann og lag en purè.
  4. Bland pureen og alle de andre krydrene i yoghurten.
  5. Bland inn kyllingen.
  6. Mariner over natten.

Når det gjelder grilling av kyllingen, kan dette gjøres på flere måter.

  1. Kyllingen tres på trespidd og legges på oljet aluminiumsfolie på et brett. Grill på max varme på øverste rille i 5 min. Ta de ut og pensle med smeltet smør. Sett de inn igjen og grill i 5 min til. Avkjøl brettet.
  2. Eller på brett på grillen ute. Pensle også her med smør.
  3. Eller at kyllingen fordeles på et brett og grilles i ovnen. Ha aluminiumsfolie på stekebrettet og olje dette. Fordel kyllingbitene. Grill på max varme øverste rille i 5 min. Ta de ut og pensle med smeltet smør. Sett de inn igjen og grill i 5 min til. Avkjøl brettet.

Grill i 5 minutter og pensle med smør

Ferdig grillet 2×5 minutter

Ha kyllingen i sausen og kok denne i 15 min.

Sausen:

  1. Rens, skrell og kutt opp løken. Sett til side.
  2. Finn fram kardemommekapsler, nekkilspiker og kanelstenger. Sett til side.
  3. Kjør ca 140g fersk ingefær i blenderen. Sett til side.
  4. Del grønn chili på langs, fjern frøene med en teskje. Skjær i biter.

    Klar for å kuttes opp

  5. Mål opp det andre krydderet. Sett til side.
  6. Smelt smøret i en stor kjele. Tilsett kardemommekapsler, kanelstenger og nellikspiker. La dette surre sammen til det blir en herlig aroma. ca 4-5 minutter.
  7. Tilsett løken og la denne surre til den har fått en lys brun farge. Tar ca 10 minutter.
  8. Tilsett ingefæren og grønn chili og rør i 2 minutter.
  9. Tilsett de andre krydrene og tomatpureen. Rør godt og la det putre i 4 minutter.

    Klar for fløten

  10. Tilsett litt og litt fløte mens du rører den ut mellom hver gang.
  11. Ha i samt og sukker og kok i 3 minutter.
  12. Ha i avkjølt kylling og kok i 10 minutter til.

Server butter chicken med blomkålris, raita og naan. Pynt med fersk koriander.

Raiita:

  1. Riv agurk, finhakk tomat og press hvitløk.
  2. Bland alt i en bolle og pynt med hakket koriander.

Blomkålris:

  1. Stek blomkålen i 5 minutter i olje. Skal være litt al dente. Salte og ha på litt sitron for friskheten.