Søk

Indisk butterchicken med naanbrød keto

Indisk butterchicken med naanbrød keto

Butterchicken med naanbrød kan også være keto.

Denne er basert på en oppskrift jeg har brukt i mange år – lenge før jeg begynte å spise keto, og som har fått et rykte på seg på å være veldig god.

Naanbrød finner du oppskrift på her.

Keto Naanbrød

Dette trenger du:

Kylling og marinade:

  • 1400 g kylling, enten bryst eller utbenet lår
  • 4ss yoghurt 110g Tyrkisk med 10g fett
  • 4ts havrefiber 20g
  • 8 hvitløk
  • like mye ingefær
  • 2 grønne chili
  • 1,5ts paprika
  • 1 ts chilipulver
  • 1ts Garam Masala
  • 2ts koriander
  • 1ts kanel
  • 0,5ts safran (kan sløyfes og erstattes med 1ts gurkemeie)
  • 1,5ts salt
  • smør til pensling

Saus:

  • 100g usaltet smør
  • 15 grønne kardemommekapsler
  • 3×7 cm kanelstang
  • 14 nellikspiker
  • 3 løk
  • 3 toppede ss med revet ingefær
  • 3 grønne chili uten frø (mild: 6)
  • 1ts chilipulver og 3ts paprikapulver (mild: 0,5/3,5)
  • 2ts garam masala
  • 11 ss tomatpure 180g
  • 7,5 dl fløte
  • 1,5ss finesse bakesukker
  • 1,5ts salt

Raiita:

  • 3dl yoghurt Tyrkisk med 10% fett
  • 1 stor fedd hvitløk
  • 2 små cherrytomater
  • 1ss sjarlottenløk, finhakket
  • 0,5 agurk, refet
  • 1 ts garam masala
  • salt og pepper
  • fersk koriander til pynt

Blomkålris:

  • 2 poser blomkålris fra Bama
  • olje
  • sitron
  • salt
 

Slik gjør du:

Kyllingen:

  1. Del kyllingbrystet i 3 eller utbenet lår i biter.
  2. Rør melet godt ut i yoghurten.
  3. Mål vekten på 16 hvitløk og mål opp like mye ingefær. Ha dette i en blender sammen med litt vann og lag en purè.
  4. Bland pureen og alle de andre krydrene i yoghurten.
  5. Bland inn kyllingen.
  6. Mariner over natten.
Når det gjelder grilling av kyllingen, kan dette gjøres på flere måter. Enten:
  1. Du trer kyllingen  på trespidd og legges på oljet aluminiumsfolie på et brett. Grill på max varme på øverste rille i 5 min. Ta de ut og pensle med smeltet smør. Sett de inn igjen og grill i 5 min til. Avkjøl brettet.
  2. Eller du legger kyllingen på brett på grillen ute. Pensle også her med smør.
  3. Eller du fordeler kyllingen på et brett og grilles i ovnen. Ha aluminiumsfolie på stekebrettet og olje dette. Fordel kyllingbitene. Grill på max varme øverste rille i 5 min. Ta de ut og pensle med smeltet smør. Sett de inn igjen og grill i 5 min til. Avkjøl brettet.

Grill i 5 minutter og pensle med smør

Ferdig grillet 2×5 minutter

Ha gjerne kraften som har kommet fra kyllingen i sausen først og kok noen minutter. Ha så i kyllingen i sausen og kok denne i 15 min.

Sausen:

  1. Rens, skrell og kutt opp løken. Sett til side.
  2. Finn fram kardemommekapsler, nellikspiker og kanelstenger. Sett til side.
  3. Kjør ca 140g fersk ingefær i blenderen. (ha litt vann i blenderen, så går det lettere) Sett til side.
  4. Del grønn chili på langs, fjern frøene med en teskje. Skjær i biter.

    Klar for å kuttes opp

  5. Mål opp det andre krydderet. Sett til side.
  6. Smelt smøret i en stor kjele. Tilsett kardemommekapsler, kanelstenger og nellikspiker. La dette surre sammen til det blir en herlig aroma. ca 4-5 minutter.
  7. Tilsett løken og la denne surre til den har fått en lys brun farge. Tar ca 10 minutter.
  8. Tilsett ingefæren og grønn chili og rør i 2 minutter.
  9. Tilsett de andre krydrene og tomatpureen. Rør godt og la det putre i 4 minutter.

    Klar for fløten

  10. Tilsett litt og litt fløte mens du rører den ut mellom hver gang.
  11. Ha i salt og bakesukker og kok i 3 minutter.
  12. Ha i avkjølt kylling og kok i 10 minutter til.

Server butter chicken med blomkålris, raita og naan. Pynt med fersk koriander.

Raiita:

  1. Riv agurk, finhakk tomat og press hvitløk.
  2. Bland alt i en bolle og pynt med hakket koriander.

Blomkålris:

  1. Stek blomkålen i 5 minutter i olje. Skal være litt al dente. Salte og ha på litt sitron for friskheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter