Søk

Hvorfor startet jeg med keto?

Jeg heter Tone Simensen og er en 68-modell.

For å gjøre en lang historie kort. Jeg startet med keto-diett fordi jeg oppdaget hvor godt jeg hadde det med den type mat og resultatene lot ikke vente på seg 🙂

Da jeg var liten, var jeg en spinkel, liten jente. Også som ungdom var jeg tynn og spinkel. Som 18-åring var jeg 165 cm høy og veide 49 kg. Ikke hadde jeg trodd at dette skulle endre seg.

3 tette fødsler og et lavt stoffskifte fra 1997, endret kroppen veldig, og jeg begynte å legge på meg. Noen kilo hvert år. De kom sakte.

Jeg har hatt barneleddgikt som barn og diagnosen artrose og fibromyalgi fikk jeg senere.

Etter hvert som jeg ble tyngre, kom flere plager.

  • høy senkning, viste betennelse i kroppen
  • høye leververdier
  • høyt blodtrykk
  • lavt stoffskifte
  • langtidsblodsukkeret på vei oppover
  • alltid sliten og uopplagt
  • dårlig fokus og konsentrasjon
  • sov dårlig om natten

Våren 2019 fikk jeg for første gang prøve eksogene ketoner og WOW, for en effekt!! Det var ikke gått 1 time engang, før jeg merket at hodet ble klarere, tankene og fokuset kom på og hjernen begynte å virke! Jeg trodde jo ikke det skulle gå så fort!

Når kroppen er vant til å ta energi fra karbohydrater, vil man øke blodsukkeret og det må produseres insulin for å få dette jevnt igjen. Denne berg-og dalbanen på energinivået flere ganger om dagen, er ikke bra, man blir fort sliten og ukonsentrert etter inntak av raske karbohydrater.

Når jeg fikk i meg disse eksogene ketonene, fikk jeg oppleve hvordan det var med jevnt blodsukker og hvordan kroppen min reagerte på å være i ketose.

Denne følelsen ønsket jeg å fortsette å ha! 

En annen ting jeg har slitt med i mange år, er nattesøvn. Fikk ikke sove når jeg la meg og når jeg først sovnet, kunne jeg sove urolig og våkne ofte. Det hente ofte at jeg ikke fikk sove igjen…

Etter at jeg begynte å drikke eksogene ketoner, har jeg sovet som en stein og våknet uthvilt hver morgen!keto lime

Jeg gikk åpent ut og sa at 18. mai starter jeg på eksogene ketoner og vil ned 10 kg til etter sommeren.

Det var jo litt sprøtt å sette seg dette målet, men jeg hadde troen.

De eksogene ketonene ga meg mye energi, jeg merket at fokuset ble der og jeg orket mer. Samtidig begynte jeg å gå ned i vekt. DETTE VAR GØY!! Jeg fortsatte å spise som før og merket at når jeg spiste mat med raske karbohydrater, ble jeg fort sliten igjen. Jeg tok den bare ta 2 ggr om dagen og merket når jeg hadde tatt den.

Så da fant jeg ut at jeg skulle endre til KETO-kosthold.

Jeg kuttet ut alt brød, poteter, grønnsaker som vokser under jorden, sukker, og bønner/kikerter. I stedet tilsatte jeg litt mer salater og litt mer fett. DA KOM RESULTATENE ENDA MER!

Jeg begynte å være i ketose nesten 24/7. Energien forble der og jeg så at kroppen kvittet seg med fett OVER ALT! Også det indre fettet i magen!!

Faste

1 gang måneden tok jeg en faste. Dette er et faste, hvor det eneste jeg drikker, er vann og eksogene ketoner. Dette setter kroppen helt tilbake til start igjen, hvor man har forbrent bort all glukose og karbohydrater og kroppen MÅ bruke ketoner som brensel.
Det jeg oppdaget, var hvor godt det var å få kontroll over kroppen igjen. For, det er ikke alltid man trenger å spise selv om magen sier at den er sulten. Magen sender signaler til hjerner på «vane», men hvis du tenker etter, kan det hende du ikke mangler energi, og hvorfor skal man da spise?

Jo lenger ut i fasten jeg kom, jo mer energi hadde jeg og mange ganger kunne jeg gå mer enn 70 timer før jeg spiste mitt første måltid igjen.

Det som skjedde etter at jeg hadde fastet, var at kroppen var jo på ketoner og forbrant fett, så jeg fortsatte å gå ned i vekt de neste ukene også. Noen ganger opplevde jeg å ikke gå ned i vekt under selve fasten, men ETTERPÅ. 
Grunnen til dette, er at kroppen tømmer fettcellene, men fyller de med vann en stund, i tilfelle de skal fylles opp med fett igjen. Derfor går man ikke ned i vekt noen ganger, MEN når kroppen da kvitter seg med vannet i cellene, DA raser du plutselig ned uten egentlig å skjønne hva du har gjort.

Fulgt opp av lege

Jeg tok tidlig kontakt med min fastlege og fortalt hva jeg tenkte å gjøre. Han var veldig støttende, men ba meg ta en del blodprøver før jeg startet.

Jeg er blitt fulgt opp av lege hele tiden. I slutten av juni ringte han meg. Etter 2 måneder!!

Han kunne fortelle at leververdiene mine var blitt redusert med 40%!! blodtrykket var normalt, CRP var nesten innenfor normal og mine stoffskifte prøver viste at en av de var gått ned i verdi.

Jeg tok nye prøver i september og verdiene fortsatte å gå ned.

I desember tok jeg nye prøver og resultatet var så bra at legen bestemte seg får å trappe ned på levaxin (for lavt stoffskifte). Denne hadde vært uendret siden 1997.

I februar reduserte han levaxin enda en gang og jeg har ikke følt meg så bra på mange år!!

Ta kontakt på tone@ketotone.no om du ønsker mer informasjon eller meld deg inn i gruppen på Facebook: KetoTone – Vektreduksjon og ketose i hverdagen

 

Siste blogginnlegg