Kaloriinnhold regnet pr person
Hvordan lage confit?
Confit betyr å behandle and eller kylling med koking i olje/fett. Confitering eller konfittering er en gammel konserverings-og matlagingsmetode som innebærer at man først salter og deretter langsomt koker kjøtt, fugl eller fisk i fett. Hensikten er å gjøre kjøttet mørt og smakfullt. En vanlig fettype til confitering er andefett.
Confit er faktisk ikke vanskelig å lage selv. Her skal jeg vise deg hvordan lage confit fra bunnen. Du kan bruke enten and-eller kyllinglår.
Det trengs bare ca et døgn lenge forberedelsestid.
Lårene skal ligge i salt og krydder over natten, for så å gå inn i ovnen i 6-7 timer.
Her har jeg egentlig laget en større porsjon, om du ser på bildene, men oppskriften er for 2 personer.
Dette trenger du:
Andeconfit:
- 2 stk ferske ande- eller kyllinglår
- grovt havsalt
- 2 hvitløksbåter
- fersk estragon, rosemarin og timian (har du ikke alle, går det greit med bare en urte)
- andefett (om du har) eller rapsolje. (Jeg pleier å ta vare på fettet som følger med ferdig kjøpte confit og fryse dette ned.)
Dagen før:
- Skyll, rens og tørk lårene.
- Ta en kjele og dekk bunnen med salt.
- Legg urter og hvitløk på bunnen.
- Gni hele låret inn med salt og legg dem i kjelen.
- Legg plastfolie helt ned på lårene så det blir tett.
- Sett kjelen kaldt til neste dag.
Samme dag:
- Ta opp lårene og børst forsiktig av saltet. (du trenger ikke få av alt)
- Fjern saltet i kjelen og legg lårene tilbake. Gjerne med urter og hvitløk.
- Hell olje over lårene så de dekkes helt og sett på lokk.
- Sett kjelen inn i ovnen på 100 grader. Oljen skal ikke koke.
- La den stå i 6-7 timer
Når lårene er ferdige kokt i olje:
- Ta de ut av oljen og legg dem i en ildfast form.
- Sett ovnen på 200 grader. Stekes i ca 30 minutter.
- Hvis du skal ha risotto til, begynner du med denne nå.
Bon apetit!