Søk

Hvordan kommer jeg i ketose?

De to største energikildene vi har er Glukose og Ketoner. Hjernen krever mye energi og den enkleste måten den henter dette er fra glukose. Glukose oppstår nå man spiser raske karbohydrater, så som mel, ris, pasta, sukker, godteri, kaker etc.

I løpet av natten spiser man jo ikke, og kroppen er i en liten «faste». Dette kan faktisk gi deg en liten ketose, men når du spiser igjen, går denne over.

Å være i ketose har så utrolig mange fordeler.

Mange sverger til 16/8-metoden. Det vil si at man faster 16 timer hver dag og spiser i et tidsrom på 8 timer. Det høres kanskje vanskelig ut, men er ikke det.

Det finnes mange måter å komme i ketose på. Her er noen:

  • Redusere inntak av raske karbohydrater til under 20g pr dag.
  • Innføre litt mer fett i maten. Tilsett noe i hvert måltid, helst det sunne fettet, så som olivenolje, avokado, nøtter etc.
  • Stek gjerne i kokosolje. Denne oljen er stabil på høye temperaturer og er en olje som kan booste produksjonen av ketoner.
  • Ikke spise fra 20 om kvelden til 11 på formiddagen, dette kalles periodevis fasting. Dette gjør du enkelt ved å enten hoppe over frokost eller middag, og er ikke så vanskelig når du først er på Keto, da man ikke føler samme sult som ellers.
  • Lenger faste, som 24-60 timer booster også fettforbrenningen og kroppen presses til å bruke opp opplagret glukose, slik at den begynner å produsere mer ketoner.
  • Beveg deg! Man kommer fortere i ketose om man er litt mer aktiv. Det kan hende at man i starten ikke føler noe energi for å gjøre dette, men den vil komme.
  • Den enkleste og raskeste måten å komme i ketose på, er å tilføre naturlige eksogene ketoner. Jeg bruker dette i tillegg til å spise ketogent. Dette hjelper meg i hverdagen og jeg kan være sikker på at jeg er i ketose 24/7. 
    De jeg bruker er bioidentiske med de kroppen produsere selv, og tas opp raskere og enklere enn de du produserer. Du er i ketose innen 1 time.

Les gjerne også om 10 tegn på at du er i ketose

Ta kontakt på tone@ketotone.no om du ønsker mer informasjon ELLER ønsker å kjøpe dette av meg. Du kan også melde deg inn i gruppen på Facebook: KetoTone – Vektreduksjon og ketose i hverdagen

Siste blogginnlegg