Hjortefilet med rødvinssaus og skogssopp
Hjortefilet med rødvinssaus og skogssopp er utmerket å servere når du skal ha gjester. ELLER om du skal ha en god middag med din kjære.
Det er heller ikke så vanskelig som du skulle tro. Fileten er i seg selv veldig mør, så den trenger ingen langtidssteking. Derfor tar dette også relativt kort tid.
Vi fant ut at vi hadde en pakke filet i fryseren og bestemte oss for å lage noe godt.
Hjort eller rådyr er viltkjøtt. Derfor passer det ekstra godt med skogssopp. Jeg valgte kantareller fra fryseren som vi hadde plukket og forvellet i høst.
Sausen er laget på rødvin som er kokt inn, så er den smakt til med krydder og evnt tyknet litt. Helt til slutt pisker du inn kalde terninger av meierismør. Det er dette som gir det blanke utseende på sausen.
Bli medlem for å lese videre
For å lese mer og få tilgang til flere hundre oppskrifter samt andre fordeler.