Hjemmelaget tacokrydder - keto
Denne oppskriften på tacokrydder har vi brukt i familien de siste 4 årene. Den er spicy, men likevel ikke så salt som den man kjøper i butikken. Test gjere ut ved å lage for eksempel 1/4 av oppskriften først. Synes du den blir for spicy, reduserer du bare litt på chilipulveret neste gang du skal lage den 🙂
Å lage tacokrydderet selv er både økonomisk og MYE bedre enn det man kjøper i butikken.
Bruk 1,5 ts på 400 g kyllingkjøttdeig. Husk at kjøttdeigen skal legges i VARM stekepanne.
La den steke til den får farge på den ene siden før du snur den. Stek videre på andre siden i noen minutter før du begynner å hakke den fra hverandre. Når den er blitt godt stekt, tilsetter du pulveret og rører dette godt inn. Tilsett så 2 dl vann (for 400g kjøttdeig) i stekepannen og bland vannet godt inn. La koke ned til vannet har fordampet.
Det er nå klart til å servere. Passer godt til både tallerken, tortilla og tacoskjell.
Andre meksikanske oppskrifter finner du her:
Hvis du ønsker oppskrift på tortillalefser, kommer denne snart.
Dette trenger du:
- 4 ss chilipulver (ikke indisk, da dette blir VELDIG stekt)
- (evnt 1-1,5ts indisk chilipulver)
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts løkpulver
- 1 ts knuste røde pepper flak
- 1 ts oregano
- 2 ts paprikapulver
- 6 ts spisskommen (cumin)
- 4 ts havsalt
- 4 ts svart pepper
Slik gjør du:
- Bland sammen alle ingrediensene og oppbevar i en tett beholder. Et syltetøyglass med lokk for eksempel.
- Bruk 1,5 ts pr pakke kjøttdeig. (400 g kyllingkjøttdeig.)
- Mot slutten av steketiden presser du litt limesaft over kjøttet og blander godt.