Søk

Hjemmelaget rødkål til kalkun eller ribbe

Hjemmelaget rødkål til kalkun og ribbe

Visste du at det er mye mindre kargohydrater i spisskål enn i vanlig kål? Det er 0,9g/100g i spisskål, mens i vanlig kål er det hele 6g/100g. Det vil si at det er mer enn 6 ganger så mye i vanlig kål!!! 

Dessuten koker spisskål fortere, så du blir ferdig med å lage retten på under 30 minutter. Den kan fryses og varmes opp igjen, så egentlig kan du lage en god porsjon nå og ta opp når du trenger i jula.

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Her har du det ferdige resultatet.

Dette trenger du:

  • 1 middels stor rød spisskål, 600g
  • 2ss smør eller ghee
  • 1 stjerneanis
  • 3 allehånde, knust (kan sløyfes)
  • 4 nellikspiker
  • 1 liten, tynn kanelstang
  • 50g bringebær, gjerne frosne fra Eldorado
  • 1ss Finesse bakesukker
  • 1ts salt
  • 1ts pepper

Slik gjør du:

  1. Del opp kålen i tynne strimler. Bruk gjerne en mandolin.
  2. Ha ghee og kål i en gryte og stek denne til kålen faller litt sammen.
  3. Tilsett de andre ingrediensene og kok på middels varme,  mens du rører jevnlig.
  4. Kok til kålen er mør. Tar ca 20-25 minutter.
  5. Smak den til.

Hvis du skal bruke den med en gang, server den.

Hvis du skal fryse ned, avkjøl først og legg i prosjonspakninger. Tin den på kjøkkenbenken før du varmer den opp igjen på svak varme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter