Hjemmelaget rødkål til kalkun og ribbe
Visste du at det er mye mindre kargohydrater i spisskål enn i vanlig kål? Det er 0,9g/100g i spisskål, mens i vanlig kål er det hele 6g/100g. Det vil si at det er mer enn 6 ganger så mye i vanlig kål!!!
Dessuten koker spisskål fortere, så du blir ferdig med å lage retten på under 30 minutter. Den kan fryses og varmes opp igjen, så egentlig kan du lage en god porsjon nå og ta opp når du trenger i jula.
Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.
Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no
Dette trenger du:
- 1 middels stor rød spisskål, 600g
- 2ss smør eller ghee
- 1 stjerneanis
- 3 allehånde, knust (kan sløyfes)
- 4 nellikspiker
- 1 liten, tynn kanelstang
- 50g bringebær, gjerne frosne fra Eldorado
- 1ss Finesse bakesukker
- 1ts salt
- 1ts pepper
Slik gjør du:
- Del opp kålen i tynne strimler. Bruk gjerne en mandolin.
- Ha ghee og kål i en gryte og stek denne til kålen faller litt sammen.
- Tilsett de andre ingrediensene og kok på middels varme, mens du rører jevnlig.
- Kok til kålen er mør. Tar ca 20-25 minutter.
- Smak den til.
Hvis du skal bruke den med en gang, server den.
Hvis du skal fryse ned, avkjøl først og legg i prosjonspakninger. Tin den på kjøkkenbenken før du varmer den opp igjen på svak varme.