Hjemmelaget bearnaise saus til biffen- keto

Hjemmelaget bearnaise saus til biffen- keto

Savner du en god og smakfull hjemmelaget bearnaise til biffen? Nå kan du lage den helt selv 🙂

Hjemmelaget bearnaise saus er faktisk ikke så vanskelig å lage, og det er så deilig å slippe disse pose sausene til Toro og Knorr.

Dessuten inneholder pose sauser mye karbohydrater. Jeg ønsker å spare mitt inntak av karbohydrater til noe viktig, ikke ferdigmat etc.

Jeg lager min hjemmelaget bearnaise saus i vannbad. Da har jeg bedre kontroll over varmen og slipper at sausen skiller seg. Ja, for det er frykten for at den skal skille seg som stopper de fleste fra å lage den helt selv. Da vil jeg si: Slapp av! Det går SÅ fint!

Det du må passe på, er at ikke vannet i vannbadet er for varmt og at damen i vannbadet er faktisk varmere enn 100 grader og DA skiller den seg lett…

Jeg skal nå gi deg en steg-for-steg forklaring 🙂

Dette trenger du:

Essensen:

  • 0,5 dl hvitvin
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1 liten sjarlottløk
  • 1 ts salt
  • 17 hele pepperkorn, grovmalt
  • 1 laubærblad
  • 2 ts tørket estragon
  • evnt litt kjørvel

Sausen:

  • 200g smør, smeltes over svak varme
  • 2 eggeplommer
  • 2-3 ss fersk estragon
  • salt (smak til)
  • pepper (smak til)
  • chilipulver (om du ønsker den litt spicy)
  • sitronsaft (kan sløyfes)
  •  

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret i en kjele på svak varme. Det skal ikke putre. Ikke rør i kjelen.
    Proteinstoffet vil nå legge seg på bunn. Det klare smøret flyter opp. Hell dette forsiktig over i en annen beholder. Pass på at du ikke får med de hvite proteinene i bunnen, kun det klare smøret.
  2. Finhakk sjarlottløken, ha alle ingrediensene til essensen i en kjele og kok den ned til du har 2-3 ss essens. Sil denne.
  3. Finn en bolle som er stor nok til kjelen du skal bruke.
  4. Kok opp vann i en kjele som passer til vannbad. Sett kjelen til side.
  5. Ha eggeplommene i en bolle som er egnet til pisking og tilsett essensen. Pisk dette over vannbadet til det har blitt litt tykt.
  6. Hell det klarnede smøret i eggeblandingen en tynn stråle. Ikke for mye av gangen. Pisk mellom hver gang til det er blitt tykt.
    Her bruker jeg en håndmikser. Det er mye enklere og man får ikke krampe i hånden.
  7. Pass på at ikke eggeblandingen blir for varm, da kan den skille seg. Ta bollen og på kjelen for å holde  kontroll over varmen.
  8.  Når sausen er blitt tykk, tilsett fersk estragon og smak til med salt og pepper.
  9. Hvis den ikke er «sur» nok, kan du tilsette noen dråper sitron.

    PS skulle den skille seg: start på nytt med en eggeplomme som du pisker opp. Tilsett den skilte eggeblandingen litt og litt men du pisker. Fortsett så med smøret til den er blitt tykk.

Siste oppskrifter