Helstekt svinefilet med fløtesaus og sopp
Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke egentlig er så begeistret for svin, men det er jo fullt mulig å spise dette også må et ketogent kosthold.
Svin indrefilet, er et magert kjøtt og er enkelt å få mørt.
Her er det svin indrefilet med sellerirotpurè, fløtesaus og sopp.
Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.
Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no
Jeg har alltid på lager 🙂
Dette trenger du:
Kjøttet:
- 400g svin indrefilet
- salt og pepper
- 50g smør
- 2 hvitløk
- 1 bunt timian
Asparges:
- 0,5 bunt ferske asparges
- lettsaltet vann
Sopp:
- 200g kantareller eller annen sopp
- Smør og salt og pepper
Fløtesaus:
- 1 liten sjarlottenløk, finhakket
- 1ss smør
- kraft fra svinefileten (silt vekk timian og hvitløk)
- 2dl fløte
- pepper
Sellerirotpurè:
- 300g sellerirot, i terninger
- 50g parmesan
- 0,5dl kremfløte
- 1ss smør
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Start med å gni inn salt og pepper på hele kjøttet.
- Varm en stekepanne godt opp. Ha i meierismør. La dette frese fra seg og ha så i kjøttet.
- Stek kjøttet raskt rundt hele.
- Ha kjøttet over i en ildfast form og hell over stekefettet.
- Stikk inn et steketermometer og sett fileten i forvarmet ovn på 180° C og stek den til den har en kjernetemperatur på 66-68 °C
- Ta den ut og la den hvile i 10 minutter før de skjæres i skiver. Den er nå gjennomstekt.
- Kraften som ligger/kommer på tallerkenen når den har hvilt, tar du vare på. Den skal helles i sausen.
Sellerirotpurè:
- Kok sellerirot i vann til den er mør. Hell av vannet og damp den i 5 minutter. Tilsett fløte, smør og parmesan og kjør den med stavmikser til du har ønsket konsistens.
- Smak til med salt og pepper.
Sopp:
- Stek sopp i meierismør og smak til med salt og pepper når de er klare.
Asparges:
- Knekk av nederste del av stilken.
- Kok opp lettsaltet vann og ha i aspargesen.
- Kok i 2 minutter. Ta ut og ha de i kaldt vann i 20 sek.
Fløtesaus:
- Rens og finhakk sjarlottløk og knus hvitløken. Stek dette myk i litt meierismør.
- Tilsett kraft fra den ildfaste formen og det som komme ut når fileten har hvilt. La koke i 2-3 minutter før du siler ut løken.
- Hell sausen tilbake i kjelen igjen.
- Tilsett fløte og la dette koke i 10 minutter.
- Smak til med salt, pepper, soyasaus eller fond.
Nyt et godt ketomåltid!
Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.
Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no