Helstekt kylling med urteskinn Vol 2

Helstekt kylling med urteskinn Vol 2

Når du skal ha gjester, er helstekt kylling faktisk veldig bra middag. Spesielt når den en krydret  med masse urter. Denne er med 2 kyllinger.

En av mine spesialiteter, er helstekt kylling i ovnen med urteskinn. Jeg lager en paste av urter jeg har tilgjengelig, åpner opp skinnet på brystet (og evnt helt ned til låret) og heller pasten inni.

Så klart har jeg mange varianter av denne, så bare vent, det kommer flere 🙂

Før la jeg kyllingen på en seng av båtpoteter, gulerøtter, løk osv. Alle de grønnsakene som er med på å øke blodsukkeret.

Nå bruker jeg mer spinat, brokkoli, blomkål, knutekål etc. Som ikke inneholder så mye karbohydrater. Her er det bare å ha på grønnsaker.

Denne versjonen har en saus basert på kremfløte. Veldig godt 🙂

Her er link til en annen versjon av denne.

Får du rester av kylling? Hva med å lage en kyllingsalat?

Dette trenger du:

Kylling:

  • 2 store kyllinger
  • 50g smør

Paste:

  • 1 stor neve basilikum, persille, sitronmelisse, gressløk etc. (jeg brukte et urte som heter Jamaikansk timian, men den er vanskelig å få tak i)
  • 3 fedd hvitløk, delt opp
  • 1 stor, rød chili med frø
  • 1dl olje
  • 0,5dl soyasaus
  • 2ts pepper
  • 2cm fersk ingefær

Grønnsaker:

  • 1 pakke grønnkål, ikke stilken
  • 1 brokkoli, blomsten
  • 1 rød løk, i båter
  • 100g hele cherrytomater
  • 2 hvitløk, finhakket
  • 4 sjampinjonger, stekt i båter
  • 3dl fløte
  • 2ts kyllingfond

Blomkålris:

  • 2 poser blomkålris
  • olje til steking
  • salt og pepper
  • 1ts sitron

 Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Tørk godt av kyllingen. Start øverst på brystet og stikk pekefingeren din inn langs brystet på innsiden av skinnet og bevege frem og tilbake til du har løsnet skinnet helt ned. Gjør det samme på det andre brystet.
  3. Kjør alle ingrediensene til pasten i en mikser til en glatt «suppe».
  4. Del brokkoli i små topper or rensk grønnkålen fri for stilk og del den opp i små blader. Kutt løken  i små båter. 
  5. Hell 1-2ss paste under hvert bryst. Fordel resten av pasten på undersiden, lårene og utenpå brystet. Ha litt salt og pepper på også.
  6. Ha en skive smør på hvert bryst og sett den inn i midterste rille. Stek i 20 minutter.
  7. I  mellomtiden steker du sjampinjongen i olje og krydrer med salt og pepper.
  8. Ta ut formen og fordel grønnsakene, sjampinjong og hvitløk i formen rundt kyllingen. Bland fløte og kyllingfond og hell den over grønnsakene. Sett formen inn igjen og stek den ferdig. 

Helstekt kylling med urteskinn Vol 2