Helstekt kylling med urter i kokoskraft

Helstekt kylling i ovnen med urter i kokoskraft

Noe av det enkleste man kan lage, er en eller annen variant av helstekt kylling. Jeg varierer mye i hva jeg har til denne. Mange ganger velger jeg å lage en krydderpaste og legge under skinnet på bryst og lår, men denne gangen har jeg valgt en enklere variant. Eksempel på dette  finner du her.

Alle typer rester av urter og grønnsaker kan brukes i denne formen. Tenk do på hvor mange karbohydrater du bruker. 

I denne formen brukte jeg grønnkål, persille, basilikum, litt tomat, litt gulrot, hvitløk og chili.

Jeg pleier å bruke restene av kylling og lage en kyllingsalat. Dette blir alltid et populært tilskudd til pålegg når man spiser keto. Bruk gjerne skinnet på kyllingen også. Her ligger det mye god smak. Forslag på oppskrift finner du her.

Du kan også bruke brokkoli, blomkål, sellerirot, selleristang, spinat etc.

Dette trenger du:

  • 1 hel kylling, ca 1600-2000g
  • salt
  • pepper
  • chilipulver, jeg brukte mexikansk
  • 2-3 store blader grønnkål eller en pose
  • 1 bunt persille
  • 1 bunt basilikum
  • 3 hvitløk
  • 1 grønn eller rød chili
  • 1 gulrot
  • 1 løk
  • 1 boks kokoskrem
  • 2ss kokosolje
  • evnt 1 stor bunt urter i buken på kyllingen, jeg brukte Jamaicansk Timian

 

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Rens grønnkål og fjern stilken, del opp i småbiter.
  3. Del løk i båter.
  4. Del hvitløk og chili i skiver.
  5. Skjær gulrot i terninger.
  6. Fordel alt langs kantene på en ildfast form.
  7. Krydre kyllingen over det hele med salt, pepper og chilipulver, og legg den i midten av formen. Ha evnt noen urter i buken.
  8. Hell kokoskrem og legg noen tomater rundt kyllingen.
  9. Ha på 2 ss kokosolje på brystet og sett den i ovnen.
  10. Stekes i 60-80 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter