Helstekt kylling i ovnen med urteskinn Vol 1
En av mine spesialiteter, er helstekt kylling i ovnen med urteskinn. Jeg lager en paste av urter jeg har tilgjengelig, åpner opp skinnet på brystet (og evnt helt ned til låret) og heller pasten inni.
Så klart har jeg mange varianter av denne, så bare vent, det kommer flere 🙂
Før la jeg kyllingen på en seng av båtpoteter, gulerøtter, løk osv. Alle de grønnsakene som er med på å øke blodsukkeret.
Nå bruker jeg mer spinat, brokkoli, blomkål, knutekål etc. Som ikke inneholder så mye karbohydrater. Her er det bare å ha på grønnsaker.
Denne versjonen har en fløtesaus basert på 1 pakke Tine Kremgo krydder. Veldig godt 🙂
Dette trenger du:
Kylling:
- 1 stor kylling
Paste:
- 1 stor neve basilikum, persille, oregano, rosemarin etc.
- 1-2 fedd hvitløk, delt opp
- 0,5 rød chili
- 1-1,5dl olje
- 2ts salt
- 1ts pepper
Grønnsaker:
- Spinat
- Blomkål
- Brokkoli
- Purre
- Stangselleri
Fløtesaus:
- 2dl kremfløte
- 1 boks Tine Kremgo krydder
- Smak til med salt og pepper
Grønnsaker:
- brokkoli, asparges, salat
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader varmluft.
- Ha spinat i bunnen av en ildfast form. Fordel resten av grønnsakene over, men pass på at det meste er på kantene, da det skal være plass til kyllingen.
- Tørk godt av kyllingen. Start øverst på brystet og stikk pekefingeren din inn langs brystet på innsiden av skinnet og bevege frem og tilbake til du har løsnet skinnet helt ned. Gjør det samme på det andre brystet.
- Kjør alle ingrediensene til pasten i en mikser til en glatt «suppe».
Ferdig urtepaste - Varm opp fløte og ost til alt er blandet. Skal ikke koke.
- Salte og pepre kyllingen på begge sider og under.
- Fordel pasten under skinnet på kyllingen. Fordel det nedover ved å føre hånden på yttersiden av skinnet.
- Fordel resten av pasten på utsiden av brystet og på lårene. Salte og pepre lett.
Klar for ovnen - Hell denne på kantene der grønnsakene er og sett alt midt i ovnen og stek til ferdig.
Ferdig stekt