Helstekt entrecote av elg med fløtesaus og rosenkål/bacon

Helstekt entrecote av elg med fløtesaus og rosenkål/bacon

Kaloriinnhold regnet pr person

Helstekt entrecote av elg med fløtesaus og rosenkål/bacon.

Jeg kom over entrecote av elg på tilbud her om dagen. Vilt er ikke noe jeg kjøper mye av, siden jeg synes kiloprisen er veldig høy.
Denne pakken var på 500g og er mer enn nok for 2 personer. Vi hadde litt rester til lunsj dagen etter.

Elg liker litt kraftig saus og godt krydder. Einebær passer godt som krydder til elg.

Som tilbehør har jeg her valgt rosenkål, bacon og sopp. Dette passer utmerket til vilt.

Helstekt entrecote av elgDette trenger du:

Elg entrecote:

  • 500g entrecote av elg
  • 1ts salt
  • 1ts svart pepper
  • 0,5ts enebær
  • 75g smør til steking

Rosenkål, bacon og sopp (2 pers):

  • 0,5 pose fersk rosenkål
  • salt vann til koking
  • 4 skiver bacon
  • 200g sopp
  • 1ts salt
  • 1ts pepper

Fløtesaus (2 pers):

  • 1ss smør
  • 1 liten sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1ts viltfond
  • 1ts grovkvernet svart pepper
  • 1,5dl fløte

Slik gjør du:

Elg entrecote:

  1. Sett ovnen på 150 grader.
  2. Tørk av kjøttet og krydre med salt, pepper og einebær.
  3. Varm opp smøret i pannen. Vent med å legge i kjøttet til det har sluttet å sprute. Stek kjøttet på alle sider men su øser smør over innimellom
  4. Sett i en steketermometer og ha stekepannen inn i ovnen. Den er ferdig når kjernetemperaturen er 60 grader. Du kan også ha kjøtt og kraft over i en ildfast form, om stekepannen ikke tåler ovn eller den blir for stor for ovnen.
  5. Ta kjøttet ut og la det hvile på en fjøl mens du lager saus og tilbehør.

Rosenkål, bacon og sopp (2 pers):

  1. Rens og skjær vekk endene på rosenkålen.
  2. Del sopp i båter og soppen i biter
  3. Kok rosenkålen i lettsaltet vann i ca 4 minutter. Sil av vannet og avkjøl i kaldt vann. Det holder at du har kaldt vann i kjelen og så siler dette av kjapt.
  4. Stek sopp og bacon, og ha rosenkålen i stekepannen til slutt.
  5. Smak til med salt og pepper.

Fløtesaus (2 pers):

  1. Finhakk løk og hvitløk. Ha smør i en kjele og stek dette mykt. Tilsett knuste pepperkorn mot slutten. Ha i eddik og la det koke nesten helt inn. Tilsett kraften og fond.
  2. Skru ned varmen og la det småkoke noen minutter. Sil over i en ny kjele og tilsett fløte.
  3. Smak til med eventuelt salt og pepper. Kok opp igjen og la småkoke til du har ønsket konsistens. Skulle den bli for tykk, kan du ha i litt vann og koke litt til.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Siste oppskrifter